Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

SLIEB: Stagelopen in je eigen bedrijf

SLIEB: Stagelopen in je eigen bedrijf

Het stagelopen in je eigen bedrijf is een onderdeel van de Top Sport Regeling (TOR), een regeling die meerdere onderwijsinstellingen in Nederland al aanbieden en waarin je als student al tijdens je studie het bedrijven van topsport combineert. Je persoonlijke beroepspraktijk groeit zo, doordat je constant in aanraking komt met praktijkervaringen. Met deze pilot SLIEB wil ArtEZ hetzelfde mogelijk maken voor kunststudenten die al tijdens hun studie het werkveld willen betreden.

Stagelopen bij jezelf stoomt je klaar voor het roerige culturele werkveld, geeft je een voorsprong in je ontwikkeling als kunstenaar en geeft je toegang tot een groot netwerk vol relevante contacten. Terwijl je samenwerkt met andere gedreven studenten onder begeleiding van ervaren coaches wordt je zelfstandige beroepspraktijk structureel naar een hoger niveau getild. Na SLIEB zijn er zelfs nog mogelijk vervolgstappen van verdiepende trajecten.

Het SLIEB-traject is toegankelijk voor jou als je een voltijd- of deeltijdstudent bent en je kunt aantonen dat je een plan hebt waar ambitie en groeipotentie in zit. Om deelname mogelijk te maken wordt er met je opleiding gekeken naar aangepaste regelingen, zoals uitstel (geen afstel) van bepaalde verplichtingen.

Als je geïnteresseerd bent in dit programma neem contact op met Andrew David, de SLIEB-coördinator van het ArtEZ Business Centre om een vrijblijvend gesprek plannen, waarin alles voor je op een rijtje wordt gezet. Daarna kun je een officiële aanvraag indienen,  bestaande uit een motivatie, businessplan en een KvK-nummer. Dit wordt in behandeling genomen en als je wordt aangenomen wordt er overlegd met je opleiding. De pilot betreft de periodes januari tot juni en september tot december 2024 en wordt vanuit de kwaliteitsafspraken gefinancierd.

Download hier de PDF met aanvullende informatie, en lees het verhaal van Joep van den Boom die je voorging. Als student Media Music in Enschede wilde hij niet als een werknemer ergens stage lopen maar zich tijdens zijn stage juist focussen op zijn eigen bedrijf.

We hebben twee informatiebijeenkomsten ingepland waarin we uitleggen wat ervoor nodig is om je dit traject aan te kunnen aanbieden.

Meld je hier aan voor één van de online bijeenkomsten:

Dinsdag 16 april van 15:00 – 16:00 uur
Donderdag 23 mei van 15:00 – 16:00 uur

Deadline inleveren motivatiebrief en plan van aanpak: maandag 1 juli voor 16:00 uur.
SLIEB intake gesprek: donderdag 4 juli van 14:00 tot 16:00 uur.