
SLIEB: Stagelopen in je eigen bedrijf
Stagelopen in je eigen bedrijf terwijl je tegelijkertijd je studiepunten verdient? De SLIEB-regeling (stagelopen in je eigen bedrijf) maakt dat mogelijk. Terwijl je samenwerkt met andere gedreven studenten onder begeleiding van ervaren coaches, wordt je zelfstandige beroepspraktijk structureel naar een hoger niveau getild.

Stagelopen binnen je eigen bedrijf is afgeleid van de Topsportregeling (TOR), die door verschillende onderwijsinstellingen in Nederland wordt aangeboden. Deze regeling stelt studenten in staat om hun topsportcarrière te combineren met hun studie. Zo ontwikkel je je beroepspraktijk door voortdurend praktijkervaring op te doen. Met de pilot SLIEB wil ArtEZ hetzelfde mogelijk maken voor kunststudenten die hun studie willen combineren met het opzetten en runnen van een eigen onderneming.
Stagelopen bij jezelf stoomt je klaar voor het roerige culturele werkveld, geeft je een voorsprong in je ontwikkeling als kunstenaar en geeft je toegang tot een groot netwerk vol relevante contacten.Na SLIEB zijn er zelfs mogelijkheden voor vervolgstappen met verdiepende trajecten.
Zij gingen je voor

Voor wie?
Het SLIEB-traject is toegankelijk voor jou als je een voltijd of deeltijd bachelorstudent bent, je ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel en je kunt aantonen dat je een plan hebt waar ambitie en groeipotentie in zit. Om deelname mogelijk te maken wordt er met je opleiding gekeken naar aangepaste regelingen, zoals uitstel (geen afstel) van bepaalde verplichtingen.
Online bijeenkomst
Om studenten meer informatie te kunnen geven over SLIEB, staat er op dinsdag 20 mei 2025 (15.00 - 16.00 uur) een online informatiebijeenkomst gepland. Tijdens deze bijeenkomst leggen we uit wat ervoor nodig is om dit traject te mogen volgen. Studenten en andere belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden bij Andrew David: an.david@artez.nl.
Aanmelden
Ben je geïnteresseerd in dit programma, neem dan contact op met Andrew David - de SLIEB-coördinator van het ArtEZ Business Centre - om een vrijblijvend gesprek in te plannen. Daarna kun je een officiële aanvraag indienen, bestaande uit een motivatiebrief, businessplan en een KvK-nummer. Je wordt dan uitgenodigd voor een intakegesprek.
Download hier de PDF met aanvullende informatie, en lees het verhaal van Riny Douma die je voorging. Als student Jazz & Pop in Zwolle wilde hij zich tijdens zijn stage graag focussen of z'n eigen bedrijf.