Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Podcasts

Je bent klaar met studeren en je begint aan een nieuw hoofdstuk. De jaren op de academie waren een leerschool en afstuderen betekent de wereld ingaan. Welke wereld ga je in en hoe zal je ontvangen worden? Net na je afstuderen kan het lastig zijn om al direct te weten wat dat echte werk nu is. We kunnen je niet vertellen hoe je moet leven als kunstenaar. Je kunt wel lezen of horen hoe anderen het doen.

Podcasts

 

Als je werk de wereld in gaat

Sommige ondernemerschapslessen leer je onderweg, maar andere dingen leer je liever tijdens je studie al. Lisa Weeda, Julius Thissen en Bram Bogaerts zijn schrijver, beeldend kunstenaar en ontwerper met een eigen beroepspraktijk als ondernemer. In deze serie vertellen zij over hoe zij na hun afstuderen in 2015 hun professionele praktijk hebben opgebouwd. Zij vertellen over hun successen en dieptepunten en hoe ze die te boven kwamen. Luister deze serie als je student bent aan een kunstacademie, als je bezig bent je eigen praktijk op te bouwen én als je lesgeeft in het kunstonderwijs. Lisa, Julius en Bram hebben ook tips voor de onderwijsmakers van nu. 


Dit klinkt heel onaardig, maar ik denk wel dat je moet begrijpen dat niemand op je zit te wachten als je bent afgestudeerd.
Lisa Weeda

Ik denk ook dat we studenten heel realistisch, heel nuchter moeten voorbereiden: ‘Hé zoek die bijbaan.’
Julius Thissen

Ik heb wel het idee dat de moeilijkste momenten die we hebben gehad, dat die ook wel hebben geleid tot inzichten en dat we daar ook van geleerd hebben. What doesn’t kill you, makes you stronger.
Bram Bogaerts