Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Taaleisen Engelstalige bacheloropleiding

Je wilt een Engelstalige bacheloropleiding volgen.

Taaleisen

  • IELTS Academic 5.5 (IELTS Online wordt niet geaccepteerd)
  • TOEFL iBT 70 (Home Edition wordt niet geaccepteerd)
  • TOEIC 620/260 (luisteren & lezen / spreken & schrijven)
  • Cambridge B2 First - Grade C (scale 162-168)

De afdeling Studentenzaken zal je vragen om een van bovengenoemde certificaten te uploaden om aan te tonen dat je aan de taaleisen voldoet. Andere certificaten worden niet geaccepteerd. Let op: ben je al in het bezit van een taalcertificaat? Controleer dan of je certificaat nog geldig is bij aanvang van het studiejaar.

Je voldoet ook aan deze taaleis als:

  • Engels je moedertaal is én Engels de nationale taal is van het land waar je je middelbare school hebt gedaan, of
  • je onderwijs hebt gevolgd én het diploma hebt behaald van een Engelstalige vooropleiding op tenminste havo- of vwo-niveau, of
  • je in Nederland een propedeuse hebt behaald van een Engelstalige opleiding, of
  • je in Nederland, Bonaire, Sint-Eustatius, Saba, Curaçao, St. Maarten of Aruba een voldoende hebt gehaald voor het eindexamenvak Engels op havo- of vwo-niveau (Engels op MBO-4 niveau is niet voldoende*), of
  • je opleiding op de Diplomalijst staat én Engels deel was van het curriculum.

*Doe je een MBO-4 opleiding en volg je het vak Engels op een hoger niveau (havo niveau)? Dan voldoe je mogelijk wel aan de taaleis. Gebruik dit document om na te gaan of je op het juiste niveau getoetst zal worden. Je kunt de verklaring laten invullen en deze aan ons toesturen. Neem bij vragen contact op met de afdeling Studentenzaken via StudentAffairs@ArtEZ.nl.

Wanneer moet je het taalcertificaat inleveren?

Zodra we je aanmelding via Studielink hebben ontvangen, krijg je van de afdeling Studentenzaken het verzoek om aan te tonen dat je voldoet aan de taaleisen. Lever je taalcertificaat zo vroeg mogelijk in om op tijd zekerheid over je inschrijving te krijgen. Let op: het taalcertificaat moet uiterlijk 31 augustus bij de afdeling Studentenzaken binnen zijn. Wanneer je een verblijfsvergunning nodig hebt om bij ArtEZ te kunnen studeren, ligt de deadline vroeger, namelijk op 31 mei. Houd rekening met de termijn die nodig is voor de publicatie van de resultaten. Dit is vaak langer dan aangegeven wordt, zeker in drukke periodes!

Het is bij de meeste instanties mogelijk een aangepaste toets te doen (bijvoorbeeld i.v.m. slechtziendheid of dyslexie) door dit aan te vragen bij het inplannen van je test. Zorg ervoor dat je dit tijdig aangeeft, zodat hier rekening mee gehouden kan worden.