Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Startersprogramma

Het ArtEZ Business Centre heeft de ambitie niet alleen studenten te laten kennismaken met het ondernemerschap, maar ook alumni de juiste begeleiding te geven na afloop van hun opleiding om een succesvolle start te kunnen maken.

 

Startersprogramma

Ready to start?

Twee dagen lang inspirerende workshops in een interdisciplinaire groep kunstenaars ter voorbereiding van je beroepspraktijk.

Hoe breng je jouw werk onder de aandacht, krijg je betaald voor je kunst en hoe genereer je inkomsten zonder al je energie kwijt te raken aan ondernemen? Om dit voor elkaar te krijgen, is het van belang op een doelmatige en zakelijke manier te leren kijken naar je vakmanschap. Dit kan door je beroepspraktijk te onderzoeken volgens het Business Model Canvas. In twee dagen werk je in vier workshops aan het vormgeven van de zakelijke kant van je werk als kunstenaar. Wil je van je werk een onderneming maken en heb je een korte omschrijving van je bedrijfsconcept dan kun je deelnemen aan Ready To Start.

In een groep kunstenaars uit verschillende disciplines ga je in de workshops aan het werk met je eigen bedrijfsconcept. Hoe verbind je jouw werk aan het publiek en hoe maak je daar een gezonde onderneming van? In de vier workshops helpen we je om duidelijk te krijgen hoe je jouw werk kunt verbinden aan een verdienmodel en waar je aandacht op gericht moet zijn. Tot slot ga je onderzoeken wat jouw positie als kunstenaar in het culturele veld kan zijn. Er is veel aandacht voor een persoonlijke en individuele begeleiding tijdens de workshops waardoor iedereen vanuit zijn eigen bedrijfsconcept kan werken.

Ter voorbereiding ontvang je van ons een E-scan die je online kunt maken om je ondernemende competenties en denkstijlen in beeld te brengen.

Jessica de Jaeger (Foto Menno van der Meulen) en Tamara Rookus

 

 

 

 

 

 

 
De workshops worden gegeven door Tamara Rookus en Jessica de Jaeger

Tamara Rookus ontwikkelt en geeft onderwijs over creatief ondernemerschap. Zij is gespecialiseerd in bedrijfsmodellen van creatieve ondernemers. Jessica de Jaeger geeft les in, coacht en adviseert over cultureel ondernemerschap zowel binnen als buiten ArtEZ.

Aanmelden

Heb je interesse in deze workshops meld je dan aan via abc@artez.nl. Je wordt dan uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek om je bedrijfsconcept te bespreken. 

Agenda

donderdag 04 maart & donderdag 18 maart (volgeboekt)
donderdag 03 juni & donderdag 17 juni
donderdag 10 juni & donderdag 24 juni

Amit Palgi – Dancer & choreographer Photography – Sophie Vermeulen