Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

AGENDA

AGENDA

December

Jeroen Lutters gastcurator tentoonstelling Mieke Bal in Museum Jan Cunen

Jeroen Lutters gastcurator tentoonstelling Mieke Bal in Museum Jan Cunen

|
Oss
|
Onderzoek
Wat maakt kunst noodzaak? Volgens Mieke Bal is het ‘zinvol, zelfs noodzakelijk, om vanuit kunst naar de wereld te kijken.’ Daar raakt haar zienswijze aan gastcurator Jeroen Lutters’ methode Art-Based Learning, waarin hij het leren niet over maar van kunst bepleit. Kunst wakkert je verbeelding aan en maakt nieuwe mogelijkheden denkbaar. Jeroen Lutters is lector bij AeCT – Lectoraat Kunst- en cultuureducatie als kritische strategie van ArtEZ.
ONLINE: Kitchen  Table Conversation met Elaine Mitchener over verzet en herdenken

ONLINE: Kitchen Table Conversation met Elaine Mitchener over verzet en herdenken

|
Online
|
Architectuur en Interieur
Beeldende Kunst
Dans
ArtEZ studium generale organiseert op maandag 7 december (17.00 - 18.00 uur) een online gesprek met vocalist, bewegingskunstenares en componist Elaine Mitchener. Het gesprek zal gaan over de keuzes die we maken bij herinneren en herdenken. Over de ongehoorde stemmen van standbeelden, ruimtes en plaatsen. Het gesprek is kosteloos bij te wonen en iedereen is welkom.
Art Based Learning Dialogues

Art Based Learning Dialogues

Online
|
Onderzoek
Kunst zal de wereld veranderen. Daar zijn wij zeker van. Welke rol hebben educatief medewerkers in de kunsten in dit proces? Hoe draagt ABL bij aan het creëren van creatieve interventies om een toekomst op te bouwen die het waard is om in te leven en om voor te vechten? Op basis van de sessies in de masterclass nodigen we Mieke Bal, Fabilola Camuti en Jeroen Lutters uit om na te denken over de noodzaak van creativiteit in de 21e eeuw en de belangrijkste uitdagingen die we moeten overwinnen om een creatieve wending te ontketenen.

Januari