Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

ArtEZ Business Centre voor studenten

Na je studie bij ArtEZ ga je een nieuwe fase in: je gaat aan het werk. Sommige dingen gaan vanzelf, maar je komt ook uitdagingen tegen, zoals het zoeken naar een nieuw ritme, jezelf profileren, geld vragen voor je werk, voor niets werken, twijfel, in het diepe springen en netwerken. Gelukkig hoef je niet alles zelf uit te vinden, wij helpen je graag. Je kunt als zelfstandige maker of als werknemer na je afstuderen betaald werk vinden als je je artistieke en financiële waarde zelfverzekerd kunt overbrengen. Het ABC helpt je om bekend te raken met verschillende ondernemende vaardigheden die je nodig hebt om je te professionaliseren in het culturele werkveld.

ArtEZ Business Centre voor studenten

Beroepsvoorbereiding tijdens je studie

Ons startersprogramma READY TO START biedt jou als vierdejaars student of alumnus, twee dagen lang workshops voor een interdisciplinaire groep kunstenaars ter voorbereiding op je beroepspraktijk.

Het Café READY TO START is een meeting voor alle ArtEZ eindexamenkandidaten BA/MA en ArtEZ alumni. Je krijgt er informatie en advies over fondsen, vouchers, trainingen en coaching. Het is een ontmoetingsplek om je te laten adviseren en inspireren over je beroepspraktijk.

  • Workshop Grip op je toekomst

Tijdens deze workshop krijg je inzicht in wat je na je afstuderen nodig hebt aan ondernemende vaardigheden om je goed voorbereid te voelen. De workshop is voor 3e jaar en 4e-jaarsstudenten. Via de link vind je meer informatie en hoe jouw opleiding de workshop kan inplannen.

De regeling Stagelopen in je eigen bedrijf (SLIEB) maakt het voor jou als student mogelijk je studie te combineren met je onderneming. De SLIEB is door ons vanuit de Kwaliteitsafspraken als pilot opgezet.

We kunnen je helpen en vrijblijvend adviseren bij het zetten van een volgende stap als je na je studie als zelfstandige wilt starten.

Startersbegeleiding

Je kunt als ArtEZ alumnus tot maximaal drie jaar na afstuderen de startersvoucher aanvragen bij het ArtEZ Business Centre (ABC). Deze voucher gebruik je voor een eerste investering in en voor de opstart van je onderneming.

Als je een startup bent en je met een innovatief en schaalbaar idee een onderneming wilt beginnen, dan kun je bij de netwerkorganisatie Orion begeleiding en financiering krijgen.

Handig voor starters

Op deze pagina vind je praktische tips over de financiering van je plannen en vind je per werkveld gefilterd welke mogelijkheden je na ja studie op weg kunnen helpen.

Na je studie kun je je aansluiten bij een beroepsorganisatie die jouw belangen kan behartigen.

Per werkveld gefilterd vind je hier een selectie online kennis en informatie die van belang kan zijn voor je onderneming.

Het leven na ArtEZ

Een aantal jaar volgden we alumni die blogs schrijven over wat zij meemaken vanaf het moment dat ze zijn afgestudeerd. Het zijn blogs over valkuilen, onzekerheid, geld moeten verdienen, inspiratie en successen in hun dagelijkse werkpraktijk.

We selecteerden een student of alumnus als Ondernemer van de maand. Wat staat je te wachten na je opleiding, is het een kwestie van geluk, wijsheid, hard werken of een goede strategie?

ArtEZ docenten vertellen over hun belangrijkste momenten in hun loopbaan. Lees hier welke keuzes zij hebben gemaakt.

Vele alumni gingen je voor en delen handige tips met jou. Op deze pagina zie je ze in één overzicht.