Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Rietveldgebouw in Arnhem
Rietveldgebouw in Arnhem Rietveldgebouw in Arnhem

ArtEZ Academie voor Art & Design Arnhem

Rietveldgebouw in Arnhem

Academie Arnhem is met 800 studenten de grootse academie binnen ArtEZ. De Academie heeft een groot aanbod opleidingen op het gebied van kunst en vormgeving.

ArtEZ Academie voor Art & Design Arnhem

De Arnhemse vibe

De academie onderscheidt zich door een uitgesproken toegepast profiel. Toch is ook in Arnhem kunst onmiskenbaar de voedingsbodem van alle opleidingsprogramma’s. Kunst, ontwerp en praktijk is een gezamenlijk thema. Het Arnhemse onderwijsmodel wordt gekenmerkt door een gedegen, vakgericht curriculum, dat studenten veel houvast en weinig escapes biedt. Hard werken en hoge eisen aan zowel het artistieke als het ambachtelijke karakter van het werk vormen de sleutel tot succes.  

Gerrit Rietveld

De academie huist sinds 1963 in een door Gerrit Rietveld ontworpen gebouw. Het werd in 1957 door Gerrit Rietveld ontworpen en is daarna door zijn bureau Rietveld, Van Dillen en Van Tricht uitgewerkt. Op 7 juni 1963 werd het officieel geopend. De eerste ontwerpschetsen van Rietveld laten al het uiteindelijk gebouwde zien. De horizontaliteit van het gebouw, de vliesgevels, witte bakstenen en het ruimtelijk ontwerp zijn kenmerken die zijn werk karakteriseren.

Even verderop, eveneens aan de Rijn, zijn de studies Product Design, Fine Art en Docent BK&V gevestigd. Op deze locaties aan de Oude Kraan vind je ook de studentenstudio's voor Fine Art, de hout- metaal- en kunststofwerkplaatsten, de audiovisele studio's en twee expositieruimtes. In hartje centrum en in het modekwartier bevinden zich locaties voor de masteropleidingen.

Contact

Overzicht, contactgegevens en route van de ArtEZ-instituten in Arnhem.

Opleidingen Arnhem