Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
ArtEZ Conservatorium Arnhem
ArtEZ Conservatorium Arnhem

ArtEZ Conservatorium in Arnhem

Ben jij een originele performer, ‘edgy’ muzikant, speler of maker? Kom dan aan het conservatorium in Arnhem jouw talent professionaliseren, op multi-, meta- en interdisciplinair niveau. Je leert kritisch(er) naar jezelf en je omgeving kijken, zodat jij jouw bijdrage kunt leveren via de maatschappelijke rol die muziek speelt.

  1. YouTube
ArtEZ Conservatorium in Arnhem

Authentieke performers

De bacheloropleidingen Jazz & Pop en Muziektheater van het conservatorium in Arnhem leiden eigenzinnige muzikanten, spelers, makers en educators op, die de grenzen van hun eigen autonome kunstenaarschap voortdurend bevragen en oprekken. We leiden studenten op die op innovatieve wijze invulling geven aan artistiek ondernemerschap, voor wie samenwerken met andere disciplines een vanzelfsprekendheid is, die denken en werken vanuit muziek, en zich betrokken voelen bij de wereld, dichtbij en veraf.

Ontwikkelen van een ondernemende houding

Er is bij het conservatorium in Arnhem veel aandacht voor het ontwikkelen van jouw ondernemende houding. Je leert proactief kansen zien en pakken, op zakelijk en artistiek inhoudelijk vlak. Zo creëer je zichtbaarheid voor je toekomstige muzikale carrière.

Samen creëren, experimenteren en maken

Doordat je binnen het conservatorium omringd bent door andere kunstdisciplines, leer je daar als vanzelf mee samen creëren, experimenteren en maken. Zo werken onze studenten onder andere aan:

Pleasure Island

Dit is de jaarlijkse interdisciplinaire projectweek waarin je als student van het conservatorium in Arnhem samenwerkt met studenten van de andere academies, ArtEZ Academie voor Art & Design Arnhem en ArtEZ Academie voor Theater & Dans.


ChoCo-project

Hier werken componisten van ons conservatorium in Arnhem en Zwolle samen met studenten van de dansopleidingen aan meerdere opdrachten. Daarbij krijgen ze live-begeleiding van muzikanten uit orkest de Ereprijs. De dansers die meedoen zijn tweede- en derdejaars studenten, waardoor zij ook de rol van productieassistent in deze co-productie op zich kunnen nemen.

Binnen kijken bij de academie

Contact ArtEZ Conservatorium in Arnhem

Directie: Laurien Timmermans en Rob Kramer 
Onderlangs 9, 6812 CE Arnhem

De ArtEZ Concertzaal is toegankelijk via Utrechtsestraat 85.
Postbus 49, 6800 AA Arnhem
026 35 35 846
conservatorium.arnhem@artez.nl