Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

ArtEZ Business Centre voor de opleidingen

ArtEZ Business Centre voor de opleidingen

Als opleiding en docent kun je gebruik maken van ons aanbod van projecten en workshops en ondersteunen we jullie vanuit onze Community Cultureel Ondernemerschap (CCO).

Community Cultureel Ondernemerschap

Met de CCO komen we meerder keren per jaar bij elkaar om kennis, externe netwerken, artikelen en best practices te delen.

  • Ga hier naar de pagina Community Cultureel Ondernemerschap

ArtEZ Business Centre aanbod voor de opleidingen

In dit studiejaar kun je gebruiken maken van onderstaand aanbod als docent en opleiding.

De E-scan is een online tool die je als docent kunt verbinden aan een bestaand vak, een module of project met als doel inzicht te krijgen in ondernemerschapsvaardigheden van je studenten.

Met de Onderwijsinnovatievoucher van het ArtEZ Business Centre kun je je onderwijs rondom de beroepspraktijk ontwikkelen.E-scan in het onderwijs

Deze workshop is een reflectietool voor zowel studenten als de opleidingen. Via de link vind je meer informatie en hoe je de workshop kunt inplannen.

Met de regeling Stagelopen in je eigen bedrijf (SLIEB) combineert een ambitieuze studentondernemer diens studie met een eigen onderneming. De SLIEB is een regeling die vanuit de Kwaliteitsafspraken door ons als pilot is opgezet. Meer informatie via de link.

 

ArtEZ Business Centre onderzoek ten behoeve van de opleidingen

We doen daarnaast onderzoek om de opleidingen inzicht te geven in waar het onderwijs over ondernemerschap beter kan en hoe je je onderwijs goed kunt laten aansluiten op het werkveld.

  • Onderzoek intentie tot ondernemen onder studenten
  • Grip op de toekomst voor studenten onderzoek
  • Onderzoek ervaring alumni en voorbereiding op ondernemerschap
  • Ondernemerschapsvocabulaire voor het kunstonderwijs
  • In 2018 heeft het ArtEZ Business Centre onderzocht en geïnventariseerd hoe de stand van zaken is van het ondernemerschap in het onderwijs onder de 31 ArtEZ bacheloropleidingen. Je kunt hier ons onderzoek lezen.