Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Adviesgesprek en coaching

Het ArtEZ Business Centre laat je kennismaken met ondernemerschap en we bieden begeleiding na je studie om je te helpen succesvol te starten. Je kunt bij ons terecht voor een adviesgesprek en bijvoorbeeld een deel van je Startervoucher inzetten voor een ArtEZ alumni coach uit ons netwerk.

Adviesgesprek en coaching

Adviesgesprek

Als (oud-)student ben je veel bezig met de presentatie van je werk. In een festival, expositie of het tonen van je afstudeerwerk. Heb je het gevoel dat het beter kan, maar weet je niet hoe je een volgende stap kunt zetten, dan kunnen wij je advies geven. Denk aan hulp bij een selectie maken van haalbare ideeën, of gewoon hulp zodat je door de vele mooie bomen het bos weer ziet. Je bent namelijk nooit de enige. Wij proberen je een stap verder te helpen of brengen je in contact met de mensen die van belang voor je kunnen zijn. Mail ons gewoon voor een afspraak.
 
Wil je als zelfstandig ondernemer starten en je ideeën vrijblijvend aan ons voorleggen, dan kan dat. Als je hele concrete plannen hebt, kun je ook deelnemen aan ons startersprogramma READY TO START.

Coaching

Als je als ArtEZ afstudeerder een Startersvoucher hebt ontvangen, kun je een deel van je voucher inzetten voor coaching. Hiermee kun je gebruik maken van één van de onderstaande alumni coaches uit ons netwerk die hun vakinhoudelijke, kennis en ervaring met je delen. Je kunt ook zelf een voorstel doen voor een coach waarmee je graag zou willen werken. Samen met je coach bepaal je hoe ze je kunnen helpen en onder welke voorwaarden.
 
Wij zoeken ook ArtEZ alumni die als coach jonge ArtEZ afstudeerders willen begeleiden. Vind je het leuk en ben je in staat om je vakinhoudelijke kennis en je ervaringen met bijvoorbeeld het aanvragen van subsidies, onderhandelen met opdrachtgevers of hoe je kunt netwerken, te delen?  Als coach heb je een eigen makers praktijk, een groot netwerk en kun je iemand helpen stappen te zetten bij de start van hun beroepspraktijk. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar c.smulders@artez.nl

ArtEZ alumni coaches

Sophie Vermeulen Visual Artist & Photographer

Sophie werkt als beeldend kunstenaar en als fotografe. Ze ensceneert objecten waarmee ze nieuwe absurdistische beelden maakt en als fotografe maakt ze autonome Art portraits en designs voor modestoffen en behang.

Sophie als alumni coach

Sophie helpt je je werk en product toegankelijk te maken voor je publiek en klanten. Samen met haar kijk je hoe je samenwerkingen kunt aangaan met andere creatieven en bedrijven. Haar quote: Beslissen, doen, communiceren

Over Sophie

Hilmer Thijs – Studio Hands

Als designer en creative director werkt Hilmer met creatieve teams en ontwikkelt hij visuele communicatie zoals identiteiten, campagnes, websites en korte films.

Hilmer als alumni coach

Samen met Hilmer kijk je naar waarom je de dingen doet zoals je ze doet, wat je professionele doelen zijn en wie de ontvanger is van je portfolio. Hij helpt je jouw professionele identiteit op een zo goed mogelijke manier te presenteren. Zijn quote: Alles is communicatie

Over Studio Hands

Joris de Groot — Studio Joris de Groot

Met zijn ontwerpstudio creëert Joris op de fabrieksvloer zijn eigen werkplaats in samenwerking met de industrie. Hij experimenteert met de aanwezige machines, materialen en productieprocessen om deze vervolgens in te zetten voor nieuwe producten.

Joris als alumni coach

Aan de hand van jouw vragen denk je samen met Joris na over hoe je vanuit samenwerking verder kunt komen. Joris gaat ervan uit dat als je kennis deelt en je openstelt voor de ander er verrassende dingen kunnen ontstaan. ZIjn quote: The factory is my playground, searching for new possibilities with the tools I can find

Over Studio Joris de Groot

Luuk Wiehink — Social & Product design

Voor zijn projecten rondom maatschappelijke thema’s gaat Luuk op zoek naar onverwachte samenwerkingsverbanden. Hij vindt het belangrijk om brutaal te zijn en met overtuiging samenwerkingen op te zetten met experts uit het vakgebied.

Luuk als alumni coach

Luuk kan je begeleiden in hoe je leert kennis van anderen in te zetten voor jouw utopie, ideologie en concept. Door je kennis te bundelen en anderen (slim) voor je te laten werken kun je je product of project goed in de markt zetten. Zijn quote: Het omzetten van ideeën naar daden. Dat is wat een ondernemer onderscheidt van al die andere mensen met een potentieel succesvol idee. Gewoon beginnen dus

Over Luuk

Joris Suk — MAISON the FAUX

Joris Suk en Tessa de Boer zijn samen de artistieke en zakelijke leiding van de multidisciplinaire creatieve studio MAISON the FAUX. Hun Arnhemse studio krijgt erkenning in binnen- en buitenland met theatrale modepresentaties en performances.

Joris als alumni coach

Joris vindt het belangrijk dat je net zo onbegrensd, ambitieus en gedreven bent in het ondernemen binnen je bedrijf als in de uitvoering van je projecten. Hij kan met je meedenken over het omzetten van dromen en ambities in doelgerichte acties. Hij legt daarbij de focus op het ontwikkelen en aanleggen van je netwerk, je merkidentiteit en je positionering. Zijn quote: Beauty Fades, Ugly is Forever

Over MAISON the FAUX

Pascal Mulder — Fraenck

Pascal runt samen met Ratna Ho het modelabel Fraenck. Samen ontwerpen, vervaardigen en vermarkten ze mode-accessoires die gemaakt zijn van upcycled materialen. Hun collectie wordt in binnen- en buitenland verkocht. Fraenck werkt samen met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en profileert zich als een Social Enterprise.

Pascal als alumni coach

Pascal kan zijn ervaring en kennis over ondernemen, samenwerken met bedrijven, fondsen werven en deelname aan ontwerp- en ondernemers wedstrijden met je delen. Zijn quote: Modern design is not only about how something looks. It’s about creating positive consequences for people and our environment. Or as Don Draper said: “Make it simple, but significant"

Over Fraenck

Roos Meerman en Tom Kortbeek— Fillip Studios

Fillip Studios is als een sociale onderneming georganiseerd inclusief de bijbehorende juridische structuur, Roos en Tom hebben er samen de leiding. Fillip Studios gebruikt de artistieke werkwijze om verbindingen te leggen tussen digitale mogelijkheden en onze analoge zintuigen. Fillip Studios creëert fysieke en onverwachte verwondering die de nadruk op het menselijk aspect legt.

Roos en Tom als alumni coach

Tom en Roos hebben in de afgelopen jaren veel geleerd op artistiek vlak, technisch vlak en ondernemersvlak, deze kennis willen ze graag met je delen. Hun quote: Het is gezien, het is niet onopgemerkt gebleven

Over Fillip Studios