Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Sophiagebouw
Sophiagebouw

ArtEZ Academie voor Art & Design Zwolle

Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat vind je binnen de Academie voor Art & Design Zwolle studenten die hard aan het werk zijn in hun eigen studio’s. Kom je hier studeren, dan werk je veel samen met studenten van andere opleidingen. Zo leer je op een nieuwe manier kijken naar je eigen werk, dat van anderen en de wereld om je heen.

  1. Instagram
ArtEZ Academie voor Art & Design Zwolle

Verhalende beeldkunstenaars

De ArtEZ Academie voor Art & Design Zwolle vind je in het voormalige Sophiaziekenhuis. Dwaal door de gangen en neem een kijkje bij verhalenvertellers, striptekenaars, grafisch vormgevers, animation designers, interieurarchitecten, kunstdocenten in spé en illustratoren; de deuren van hun studio's staan voor je open. Kijk vervolgens door de ramen naar buiten uit over de gezellige, groene binnenplaats. Hier worden regelmatig expo’s en gezamenlijke feesten georganiseerd.

Wij dagen onze studenten uit om een eigen verhaal te vormen; een verhaal van betekenis, dat de basis vormt voor hun maakproces. Alle opleidingen geven op hun eigen manier vorm hieraan. Dat doen ze bijvoorbeeld op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, onderwijs, onderzoek en maakpraktijk. Samen leveren ze een bijdrage aan een duurzaam en inspirerend artistiek klimaat. 

Bob Verheijden, directeur 

Binnenkijken bij de academie

Masteropleidingen

Ben je na je bachelor nog niet klaar met leren? Dan kun je jouw kennis en vaardigheden nog verder verdiepen door een masteropleiding te volgen. In Zwolle kun je doorstuderen aan de master Kunsteducatie of aan de master Interieurarchitectuur.

Contact

Rhijnvis Feithlaan 50, 8021 AM Zwolle
038 42 70 500
artdesign.zwolle@artez.nl

Route Google Maps
De Academie voor Art & Design ligt op ongeveer 15 minuten lopen vanaf het station en buslijn 11 stopt vlakbij. De parkeermogelijkheden rondom de academie zijn beperkt. Kom je met de auto dan kun je (tegen betaling) een plek zoeken aan de Turfmarkt of in de parkeergarage Diezerpoort.

Wil je meer zien? Check het instagramkanaal van de academie. 

Opleidingen Zwolle