Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Sophiagebouw
Sophiagebouw

ArtEZ Academie voor Art & Design Zwolle

De ArtEZ Academie voor Art & Design in Zwolle heeft een divers aanbod aan bacheloropleidingen: Animation Design, Comic Design, Graphic Design, Illustration Design, Interieurarchitectuur en Docent Beeldende Kunst & Vormgeving. Ook vind je hier de associate degree (AD) Interieurvormgever.

ArtEZ Academie voor Art & Design Zwolle

Sophiagebouw

Als student speelt je omgeving een belangrijke rol in je maakproces. De Academie voor Art & Design Zwolle is sinds 2003 gevestigd in het karakteristieke en gerenoveerde Sophiagebouw, dat vroeger diende als ziekenhuis.

In het gebouw vind je ook de bachelor Docent Theater Zwolle, de master Interieurarchitectuur en master Kunsteducatie. De diversiteit van studenten, de inspirerende omgeving en de kleinschaligheid zorgen voor een community waarin je je op een fijne manier kunt ontwikkelen.

Human Matters

Onze visie? Human Matters! Dit staat voor de maatschappelijke verbondenheid en een bewuste positie van de student in de wereld. Hulpmiddelen daarbij zijn het uitwisselen van ideeën, ervaringen en betekenisvolle verhalen. We leren onze studenten om op een kritisch-genuanceerde manier naar de wereld om hen heen te kijken.

Met Human Matters dagen we onze studenten uit om een eigen verhaal te vormen; een verhaal van betekenis, dat de basis vormt voor hun maakproces. Alle opleidingen geven op hun eigen manier vorm aan deze visie. Dat doen ze bijvoorbeeld op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, onderwijs, onderzoek en maakpraktijk. Samen leveren ze een bijdrage aan een duurzaam en inspirerend artistiek klimaat.

Contact 

Overzicht, contactgegevens en route van alle ArtEZ-instituten in Zwolle.

Directeur
Bob Verheijden

Opleidingen Zwolle