Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle lectoraten
Menu Lectoraat Music-Based Therapies and Interventions
Alle lectoraten   Lectoraat Music-Based Therapies and Interventions

Lectoraat Music-Based Therapies and Interventions

Het ArtEZ lectoraat Music-Based Therapies and Interventions (MTI) is een unieke plek waarop hoger onderwijs samenkomt met innovatief onderzoek naar muziekgebaseerde therapieën en interventies. Het lectoraat draagt bij aan het vergroten van de erkenning voor, en het begrip van, het brede en dynamische vakgebied van muziektherapie.

Ontdek meer

Music-Based Therapies and Interventions

In het kort

De waarde van de inzet van muziek in een therapeutische context wordt steeds breder erkend. ArtEZ loopt al ruim 20 jaar voorop in het vergaren van nieuwe kennis op het gebied van muziektherapie: het lectoraat Music-Based Therapies and Interventions (MTI) maakt deel uit van een unieke muziektherapie-community.

Muziek is een van de weinige activiteiten die het hele brein activeert.

Unieke community

De ArtEZ bacheloropleiding Muziektherapie richt zich op het opleiden van professionele muziektherapeuten, die aan de slag gaan op verschillende terreinen binnen de gezondheidszorg: van verzorgingshuizen tot gemeenschapswerk. De Master of Music Therapy biedt professionals een plek om zich verder te ontwikkelen: studenten verdiepen er zowel hun muzikale als hun therapeutische competenties en hun onderzoeksvaardigheden. Voor beide onderwijsprogramma's ontwikkelt en genereert het lectoraat Muziektherapie de meeste actuele inzichten op het gebied van muziekgebaseerde therapeutische interventies.

Mens & machine

Mensen en machines zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden: we werken, leven en communiceren met elkaar. Machines spelen een grote rol in ons dagelijks leven. En toch - misschien juist daarom - blijft het cruciaal om ook aandacht te blijven besteden aan menselijke kernwaarden. Interventies en onderzoek worden al snel in de context van een digitale samenleving geplaatst, maar mens en machine vullen elkaar aan, leren samen. De één is niet superieur aan de ander.