Onderzoek

ArtEZ is een school én een kennisinstituut. Het onderzoek door de lectoraten draagt bij aan de vernieuwing van het onderwijs en aan theorievorming voor het vakgebied.

APRIA

APRIA

ArtEZ Platform for Research Interventions of the Arts (APRIA) is een open access platform gelancerd door ArtEZ Press en ArtEZ Studium generale,  gecreëerd voor onderzoekers, studenten en kunstenaars die verdieping zoeken binnen en buiten het eigen vakgebied.

APRIA Journal

Op het platform staat het APRIA journal gepubliceerd. Het journal onderzoekt interventies van de kunsten in relatie tot de wetenschap en samenleving.
Elk journal issue heeft een eigen thema. Het eerste issue van APRIA journal is Searching for the New Luxury?, dat voortbouwt op de discussies die vorig jaar tijdens het gelijknamige Fashion Colloquium gevoerd werden. Er zijn bijdragen van o.a. Daniëlle Bruggeman, Pascale Gatzen, Sanne Karssenberg, Otto von Busch en Timotheus Vermeulen.

APRIA platform

Naast het journal worden er op het platform ook individuele bijdrages gepubliceerd, zoals essays, podcasts, beeldessays en andere publicaties die aantonen dat er binnen de muren van ArtEZ een rijkdom aan kennis en artistieke onderzoekspraktijken schuilt.