Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

ArtEZ Press

ArtEZ Press is de uitgeverij van ArtEZ. De uitgeverij heeft ruim 90 titels gepubliceerd.

afbeelding Kunst en de zin van het bestaan door Onno Zijlstra (foto door Medea Huisman).
afbeelding Kunst en de zin van het bestaan door Onno Zijlstra (foto door Medea Huisman).

Driving change, shifting perspectives and emphasising the power of the arts

Onze filosofie is dat elke publicatie van ArtEZ Press van waarde moet zijn voor kunst en samenleving. Onze publicaties stimuleren verandering en innovatie, bieden nieuwe perspectieven en tonen de kracht van kunst. Ze zijn een inspirerende kennisbron voor studenten, docenten, kunstenaars, onderzoekers en iedereen die geïnteresseerd is in kunst, cultuur en onderwijs. Onze publicaties stimuleren diversiteit en artistiek onderzoek in theorie en praktijk.

ArtEZ Press is de uitgeverij verbonden aan ArtEZ University of the Arts. Sinds 2005 publiceren we boeken van hoge kwaliteit, zowel qua inhoud als qua vormgeving. Het unieke ontwerp versterkt de inhoud en vice versa. De zorgvuldig samengestelde collectie die ArtEZ Press door de jaren heen heeft opgebouwd, vertegenwoordigt de rijkdom aan disciplines binnen het kunstonderwijs aan ArtEZ; architectuur, beeldende kunst, dans, interieurontwerp, kunsteducatie, mode, muziek en muziektherapie, productontwerp, theater, design en kunsttheorie.

Auteurs van ArtEZ Press worden onderdeel van ons (internationale) platform van auteurs, kunstenaars, ontwerpers en onderzoekers. Publiceren bij ArtEZ Press betekent inzet voor kwaliteitsboeken, vanwege de tijd en aandacht die besteed wordt aan het redactie- en ontwerpproces. Publiceren bij ArtEZ Press betekent ook het aangaan van een samenwerking die zich inzet voor impact op het gebied van onderzoek en interventies in kunst en onderwijs. De publicaties kunnen het resultaat zijn van een productie, een onderzoek of van samenwerkingsprojecten met andere instellingen. De boeken kunnen fungeren als lesmateriaal, ook internationaal. Daarnaast kan de uitgeverij ook voor derden publicaties verzorgen, waaraan ArtEZ haar naam wil verbinden.

Bekijk het aanbod op de webshop van ArtEZ Press

Bekijk onze online catalogi:

New Releases 2021
New Releases 2020
New Releases 2019
Backlist 2002—2018


Contact

Postbus 49, 6800 AA Arnhem
026 35 35 757

 

Contact Onderzoek en Valorisatie ArtEZ

Vragen over het onderzoek van ArtEZ? Stuur dan gerust een email naar info@artez.nl, of kijk op artez.nl/contact. Hier vind je een actueel overzicht van de meest gestelde vragen, contactgegevens en locaties.

Tamara Rumiantsev, Directeur Onderzoek en Valorisatie
Onderlangs 9, 6812 CE Arnhem
Postbus 49, 6800 AA Arnhem