Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Vouchers en leningen

Vouchers en leningen

 

Startersvoucher

De startersvoucher van ‘Gelderland valoriseert’ is een subsidie van €2.500,- voor studenten en alumni van ArtEZ tot maximaal drie jaar na afstuderen. Deze voucher is bedoeld voor de eerste investeringen voor de opstart van een nieuwe, innovatieve onderneming.

Om hiervoor in aanmerking te komen ga je jouw bedrijfsconcept en begroting pitchen voor een beoordelingscommissie. Voor de aanvraag van de startersvoucher word je persoonlijk begeleid door ons. Je krijgt een pitchtraining zodat je optimaal bent voorbereid voor de presentatie de commissie die beslist of de voucher wordt toegekend en onder welke voorwaarden

Bij toekenning van de voucher kun je als je dit wilt, gebruik maken van een coach uit ons netwerk. Dit is een mooie kans om te kunnen profiteren van hun specifieke vakinhoudelijke en vaak waardevolle kennis en ervaring. Op de pagina Adviesgesprek en coaching worden de beschikbare coaches geïntroduceerd.

Aanmelden
Heb je interesse in deze voucher meld je dan aan via abc@artez.nl
Je wordt dan uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek om je bedrijfsconcept te bespreken.

Aanvraagprocedure
De beoordelingscommissie komt 4 tot 6 keer per jaar bijeen om voucheraanvragen te beoordelen. Houd er rekening mee dat de voorbereiding van een goede aanvraag enkele maanden duurt, neem daarom altijd eerst contact met ons op. Ter voorbereiding op de aanvraag bieden we in de week voorafgaand aan de beoordeling een korte Pitch try-out (tips & tricks).

Data 2022


Donderdag 8 december Pitch try-out  van 15.00 – 17.00 uur.
Donderdag 15 december Beoordelingscommissie vouchers  van 14.00 – 17.00 uur

Data 2023


Donderdag 2 maart Pitch try-out 
Donderdag 9 maartBeoordelingscommissie vouchers 
Donderdag 1 juniPitch try-out 
Donderdag 8 juni Beoordelingscommissie vouchers 
Donderdag 28 augustus Pitch try-out 
Donderdag 5 oktoberBeoordelingscommissie vouchers 
Donderdag 30 november Pitch try-out 
Donderdag 7 decemberBeoordelingscommissie vouchers 

Kijk voor meer informatie op de website van Orion

Wie van ArtEZ gingen je voor

Melvin van Weert

Melvin volgde een aangepast curriculum aan het conservatorium van Enschede. Vanuit een cross-over tussen de Popacademie en Media Music met songwriting, gitaar en audio-engineering/muziekproductie als hoofdvakken. Samen met twee andere deelnemers volgde Melvin een pitchtraining bij de HAN, locatie Arnhem, ter voorbereiding op de starters voucher aanvraag. Hij kreeg begeleiding, uitleg en feedback over hoe een pitch moet zijn om een zo groot mogelijke impact maken. Hij dook er zonder ervaring in en de bijeenkomst gaf hem alle inzichten die hij nodig had om een goede pitch te kunnen geven.

Grytsje Suze Abma

Interdisciplinair ontwerpster Grytsje Suze Abma studeerde in 2019 af aan ArtEZ Arnhem als Docent Beeldende Kunst & Vormgeving (BKV).
Na het volgen van het ArtEZ Business Centre Startersprogramma Ready to Start deed Grytsje een aanvraag voor een voucher en kan ze nu haar plannen voor een Creative Lab realiseren.

Risa Horn

Risa Horn, photo by Raffia Li

Risa Horn studeerde in 2020 af aan de MA-opleiding Dutch Art Institute aan ArEZ. Het ArtEZ Business Center Startersprogramma Ready to Start motiveerde haar om een ‘Gelderland valoriseert’ voucher aan te vragen. Hoe ze zich heeft voorbereid en of ze een voucher toegekend kreeg, lees je hier.

Startersleningen

Wie een goed idee heeft voor een onderneming maar startkapitaal mist om te beginnen, kan terecht voor een starterslening. Dit is bedoeld voor jonge ondernemers in Gelderland die intensief willen samenwerken met de HAN, ArtEZ, Van Hall Larenstein of de Radboud Universiteit en wordt beschikbaar gesteld door de StartUpfonds Gelderland.

De leningen zijn specifiek bedoeld voor de financiering van innovatieve, schaalbare activiteiten in de fase van ontwikkeling, testen en marktintroductie. Er zijn leningen beschikbaar van €10.000,- tot €150.000,-  tegen variabele marktrente. Deze moeten na 1 jaar – gespreid over 2 tot 3 jaar – worden afgelost.

Voor de aanvraag van de starterslening wordt je persoonlijk begeleid door het ArtEZ Business Centre. Twee weken voor de beoordelingscommissie volg je een pitchtraining die speciaal gericht is op deze aanvraag zodat je goede voorbereid bent voor deze presentatie.

Aanmelden
Heb je interesse in een starterslening meld je dan aan via abc@artez.nl. Je wordt dan uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek om je ondernemingsplan te bespreken.

Kijk voor meer informatie op de website van Orion

ArtEZ, Enschede Finals 2019