Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Docent Dans Event 2019
Docent Dans Event 2019 Docent Dans Event 2019

ArtEZ Academie voor Theater & Dans

Docent Dans Event 2019

De ArtEZ Academie voor Theater & Dans bundelt de diverse vooropleidingstrajecten en bacheloropleidingen op het gebied van dans en theater van ArtEZ in Arnhem en Zwolle.

ArtEZ Academie voor Theater & Dans

De academie in het kort

De opleidingen binnen de academie kenmerken zich door het op de individu gerichte onderwijs. Het ontwikkelen en versterken van de eigen artistieke en culturele signatuur komt bij alle opleidingen terug. Ook innovatie, ondernemerschap en onderzoek zijn thema’s die de theater- en dansopleidingen kenmerken.

ArtEZ Joint Business Foundation

Het ArtEZ Joint Business Foundation van de Academie voor Theater en Dans ondersteunt samen met partners uit het bedrijfsleven en werkveld studenten bij het realiseren van hun eigen projecten. Het gaat om een laagdrempelig fonds waar studenten kleine bedragen kunnen aanvragen om buiten het curriculum eigen culturele initiatieven te kunnen ontwikkelen en al te leren ondernemen tijdens de studie.

Het fonds is ingericht als garantiefonds: studenten maken zelf een plan waarin ze ook voor inkomsten moeten zorgen om de kosten te kunnen dekken. Alleen als die inkomsten niet gehaald worden, neemt het fonds de kosten op zich. Als je bijvoorbeeld een locatievoorstelling gaat spelen, maar de kaartverkoop valt tegen omdat het veel geregend heeft, dan kan het fonds dat risico opvangen.

Lees meer of de onderwijsvouchers en deadlines voor aanvraag

Contact

Naar alle contactgegevens en route van de ArtEZ-academies.

De opleiding Muziektheater wordt aangeboden door het ArtEZ Conservatorium