Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Onderwijs

Voor ruim 3000 studenten verzorgt ArtEZ in Arnhem, Enschede en Zwolle een samenhangend aanbod van vooropleidingen, een associate degree en bachelor- en masteropleidingen in beeldende kunst, architectuur, mode, vormgeving, muziek, theater, creative writing, dans en kunsteducatie.

Finals-expositie in Zwolle
Finals-expositie in Zwolle

ArtEZ is een gespecialiseerde kennisinstelling, waarin lectoren en docenten theorie en praktijk verbinden. We werken samen met een groot aantal partners in binnen- en buitenland, zoals collega-onderwijsinstellingen, bedrijven, overheden en non-profitorganisaties.

Artistieke, intellectuele en persoonlijke groei

Het onderwijs bij ArtEZ is gericht op de artistieke, intellectuele en persoonlijke groei van studenten. Zij worden opgeleid in een professionele rol die nauw aansluit bij hun talent, persoonlijkheid en ambities. Daarbij worden ze begeleid door docenten die hun sporen in de beroepspraktijk ruimschoots hebben verdiend. Door die individuele benadering bereiden we studenten optimaal voor op hun loopbaan als kunst- en cultuurprofessional.

Arnhem, Enschede en Zwolle

ArtEZ is een van de grote kunsthogescholen in Nederland en is heeft verschillende locaties in Arnhem, Enschede en Zwolle. Er werken in totaal 900 medewerkers, waarvan ongeveer 600 docent zijn. De docenten zijn, naast hun aanstelling bij ArtEZ, vaak werkzaam in de beroepspraktijk. Het College van Bestuur en de ondersteunende diensten zijn geconcentreerd in Arnhem.

Academies en opleidingen

Bekijk hier onze Academies of al onze opleidingen: