Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Subsidiewijzer

Voor het maken van werk, het uitvoeren van een project en om in je levensonderhoud te voorzien, heb je geld nodig. Je kunt je werk verkopen, werken in opdracht, een subsidie of een fonds aanvragen, een crowdfunding starten, een sponsor zoeken, ruilen, een lening aanvragen, of een combinatie van deze verschillende opties inzetten. Hieronder vind je per werkveld gefilterd welke mogelijkheden je na je studie bij ArtEZ op weg kunnen helpen. Lees onderstaande praktische tips over hoe je kunt starten met het vinden van financiering om jouw plannen te kunnen realiseren.

 

Subsidiewijzer

 

  • Het is goed om inzicht te hebben in waarvoor je financiering wilt aanvragen en hoe je geld wilt gaan verdienen. Wat en wie wil je bereiken, ga je een project opzetten of wil je jouw werk verder ontwikkelen. Ga je samenwerken of als muzikant verder studeren in het buitenland? Je kunt ook bedenken of je het geld voor een korte periode wilt inzetten of dat je al hebt nagedacht over wat je over een paar jaar zou willen doen.
  • Vergelijk wat anderen gedaan hebben met welke financiering. Hoe onderscheidt jouw werk en jouw idee zich ten opzichte van dat van anderen.
  • Zoek een passende subsidie, er zijn vaak verschillende mogelijkheden. Kijk aan de hand van jouw werk en plannen wat de beste mogelijkheden zijn.
  • Meer tips zijn te vinden op de website van de KunstenbondBeroepkunstenaar.nl en op de website van Cultuur Academy vind je o.a. handige tips over crowdfunding. Met de financieringswijzer van Cultuur+Ondernemen doorloop je stapsgewijs de route naar jouw financiering.