Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Aanmelden en toelating

Wil je toelating doen voor een bachelor-, masteropleiding of associate degree, meld je dan aan via Studielink. Dat kan vanaf 1 oktober.

Check op artez.nl bij de opleiding van je keuze aan welke toelatingseisen je moet voldoen. Sommige opleidingen sluiten snel. Voor andere studies is aanmelden na 1 mei nog mogelijk.

Ben je een student van buiten de Europese Unie meld je dan zo vroeg mogelijk aan zodat je na toelating voldoende tijd hebt voor je visa-aanvraag en verblijfsvergunning. De documenten daarvoor moeten op 31 mei binnen zijn.

1. Aanmelden

Je meldt je via Studielink aan voor een opleiding bij ArtEZ. Hiervoor heb je een Studelink-account nodig. 

Direct aanmelden in Studielink

2. Toelating doen

Nadat je in Studielink bent aangemeld ontvang je van ArtEZ een bevestigingsmail met je studentnummer. Van de opleiding krijg je meer informatie over de toelatingsprocedure. Na je auditie, toelatingsexamen of toelatingsinterview ontvang je de uitslag per mail.  

Meer specifieke informatie over toelating doen vind je bij de opleiding van je keuze in het menu Toelating.

3. Inschrijven na toelating 

Is je toelating succesvol afgerond? Zorg er dan voor dat je uiterlijk 31 augustus aan alle inschrijfvoorwaarden voldoet. We adviseren om dit ruim voor de deadline te regelen, om te voorkomen dat je bij vragen te laat bent. Voldoe je niet op tijd aan de inschrijfvoorwaarden, dan kun je niet starten met de opleiding.

Inschrijfvoorwaarden

 • Om te kunnen starten aan je opleiding heb je een diploma nodig met het voor de opleiding vereiste niveau. Voor een bacheloropleiding of associate degree is dat een succesvol afgeronde havo, vwo of mbo-4 opleiding. Voor een masteropleiding is minimaal een bachelordiploma vereist.  
   
  Heb je een Nederlands diploma dan controleert DUO je vooropleidingsgegevens. Wanneer dit niet lukt, ontvang je een e-mail van de afdeling Studentenzaken om een kopie van je diploma met cijferlijst aan te leveren. 

  Heb je geen Nederlands diploma?

  Dan vragen we je ons een kopie van je originele diploma en cijferlijst te sturen. Is je diploma niet in het Nederlands, Engels of Duits opgesteld, dan moet je, naast het kopie van je originele diploma, ook  zorgen voor een gewaarmerkte vertaling in het Nederlands of Engels. 

  Voldoe je niet aan de vooropleidingseis voor een bacheloropleiding of associate degree?  

  Wanneer je niet aan de wettelijke vooropleidingseis voldoet kom je mogelijk in aanmerking voor het Colloquium Doctum (21+ toets). Eén van de voorwaarden is dat je op 1 september, bij aanvang van je studie, 21 jaar of ouder bent. Deze mogelijkheid geldt alleen voor toelating tot een bachelor- of associate degree opleiding.

  Het Colloquium Doctum (21+ toets) wordt afgenomen door Aob Compaz. Aan de toets zijn kosten verbonden. We raden je dan ook aan om de toets pas te doen nádat je een positieve uitslag van je toelatingsexamen of auditie hebt ontvangen.  

   

 • In de meeste gevallen worden je persoonsgegevens door Studielink centraal geverifieerd bij de Basisregistratie Personen (BRP). Wanneer je niet geregistreerd staat bij het BRP dan vindt de verificatie plaats op basis van je identiteitsbewijs.  Deze verificatie kán centraal via Studielink verlopen. Wanneer dit niet lukt dan ontvang je een e-mail met het verzoek om een kopie van je identiteitsbewijs aan te leveren bij de afdeling Studentenzaken.   

 • Ga naar Taaleisen om te checken welke op jou van toepassing zijn. Wanneer je een taalcertificaat moet aanleveren, zorg er dan voor dat deze uiterlijk 31 augustus binnen is bij afdeling Studentenzaken.

 • Zorg ervoor dat als je een verblijfsvergunning nodig hebt alle documenten uiterlijk 31 mei zijn aangeleverd. Neem bij vragen contact op met de afdeling Studentenzaken

  Ben je al in het bezit van een geldige verblijfvergunning zorg er dan voor dat we uiterlijk 31 augustus een kopie hiervan hebben ontvangen.

 • Om je inschrijving te voltooien, dient je betaling uiterlijk 31 augustus geregeld te zijn. In Studielink geef je aan op welke manier je collegegeld wilt betalen. Lees hier meer over het betalen van collegegeld

  Tip: je kunt zelf je collegegeld berekenen via de Collegegeldwijzer.

Studeren met een studiebeperking

Ga je studeren bij ArtEZ en heb je een studiebeperking? Dan is het belangrijk om de studentendecaan hier zo spoedig mogelijk over te informeren.