Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
ArtEZ Business Centre
ArtEZ Business Centre

ArtEZ Business Centre

Centrum voor kunst en ondernemerschap

Contact

  1. Facebook
  2. Instagram
ArtEZ Business Centre

Your career is not your work; your career supports your work

Het ArtEZ Business Centre, verzamelt, onderzoekt en deelt kennis over het ondernemen binnen de kunsten. We helpen ambities en vakmanschap een professioneel gezicht te geven binnen het culturele werkveld en we dragen bij aan de ontwikkeling van vaardigheden voor het ondernemerschap. 

Tijdens en na afloop van je opleiding ben je als student bezig met het opzetten van een beroepspraktijk en het verkennen van het werkveld. Om je hierin een succesvolle start te kunnen laten maken geven we adviesgesprekken en coaching, delen we zakelijke informatie en verzorgen we trainingen en workshops. Voorbeelden hiervan zijn het startersprogramma, het startup programma Orion en daarbij behorende vouchers en leningen.

We vinden het belangrijk jullie na het afronden van je studie te blijven volgen. Met podcasts, publicaties en onze bloggers: huisbloggers en ondernemers van de maand, delen we inspirerende verhalen & actuele ervaringen van alumni. Nieuwe informatie over recente ontwikkelingen, denk aan activiteiten van de vakbonden, nieuwe initiatieven, tips & tricks, acties, financiering, subsidies, verhalen, opiniestukken en inspiratie, zijn te vinden op onze social media. Volg ons op Instagram en Facebook.  

Online is er veel informatie beschikbaar voor starters, daarom hebben we gefilterd wat van belang kan zijn als je net bent afgestudeerd, opgedeeld in kennis en informatie, beroepsorganisaties en vragen over ondernemen in corona tijd.

Om kennis en ervaring over ondernemerschap in het kunstonderwijs te delen hebben we een community cultureel ondernemerschap opgericht binnen ArtEZ. Hiermee ondersteunen we de opleidingen door het geven van workshops en het delen van advies en kennis. Daarnaast doen we onderzoek naar de stand van zaken van dit onderwijs bij ArtEZ.

Het ArtEZ Business Centre is een ingang voor meerdere lokale en regionale netwerken waar studenten en alumni baat bij kunnen hebben. We bemiddelen tussen alumni, overheid en bedrijfsleven als er opdrachten worden gegeven.

*Quote uit Making Your Life as an Artist door Andrew Simonet