Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
ArtEZ Business Centre
ArtEZ Business Centre

ArtEZ Business Centre

Kenniscentrum voor kunst en ondernemerschap

Contact

  1. Facebook
  2. Instagram
ArtEZ Business Centre

Dare to make statements and banish the words "a little bit" from your vocabulary'

Het ArtEZ Business Centre ontwikkelt, verzamelt en deelt kennis over het ondernemen binnen de kunsten. We helpen ambities en vakmanschap een professioneel gezicht te geven binnen het culturele werkveld en we dragen bij aan de ontwikkeling van vaardigheden voor het ondernemerschap.

Om kennis en ervaring over ondernemerschap in het kunstonderwijs te delen hebben we een community cultureel ondernemerschap opgericht binnen ArtEZ. Hiermee ondersteunen we de opleidingen door het geven van workshops en het delen van advies en kennis. Daarnaast doen we onderzoek naar de stand van zaken van dit onderwijs bij ArtEZ.

Tijdens en na afloop van hun opleiding zijn studenten bezig met het opzetten van een beroepspraktijk en het verkennen van het werkveld. Om studenten hierin een succesvolle start te kunnen laten maken geven we adviesgesprekken en coaching, delen we zakelijke informatie en verzorgen we trainingen en workshops. Voorbeelden hiervan zijn het startersprogramma, het startup programma Orion en daarbij behorende vouchers en leningen.

Het ArtEZ Business Centre is een ingang voor meerdere lokale en regionale netwerken waar studenten en alumni baat bij kunnen hebben. We bemiddelen tussen alumni, overheid en bedrijfsleven als er opdrachten worden gegeven.

Online is er veel informatie beschikbaar voor starters, daarom hebben we gefilterd wat van belang kan zijn, opgedeeld in handige kennis en informatie, beroepsorganisaties en vragen over ondernemen in corona tijd.

We vinden het belangrijk studenten na het afronden van hun studie te blijven volgen. Met podcasts, publicaties en onze bloggers: huisbloggers en ondernemers van de maand, delen we inspirerende verhalen & actuele ervaringen van alumni. Nieuwe informatie over recente ontwikkelingen, denk aan activiteiten van de vakbonden, nieuwe initiatieven, tips & tricks, acties, financiering, subsidies, verhalen, opiniestukken en inspiratie, zijn te vinden op onze social media.

*Quote: Merel Pauw - Alumnus Toneelschool 2018