Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

ArtEZ studium generale

ArtEZ studium generale cureert en organiseert bijeenkomsten, lezingen, trainingen, podcasts en publicaties over de stand van de kunsten en haar relatie tot de uitdagingen van vandaag. Activiteiten staan ​​open voor iedereen.

Wil je jezelf naast je eigen vakgebied breder ontwikkelen? Op een andere manier nadenken over jouw rol als kunstenaar in de wereld, gedachten delen, nieuwe inzichten krijgen of je laten inspireren? Dan ben je van harte welkom!

ArtEZ studium generale organiseert projecten die naast het reguliere onderwijs plaatsvinden. In al haar projecten onderzoekt zij verschillende aspecten van diversiteit. Op de website van studium generale vind je het actuele programma, blogs, podcasts en video’s van lezingen, performances en interviews. De activiteiten van studium generale zijn openbaar toegankelijk voor iedereen.

LAND: over klimaat, eigendom en coëxistentie

Een nieuw en spannend (online) programma met essays, films, podcasts, workshops en lezingen met Nederlandse en Engelse componenten

Hoe kunnen we anders op deze aarde leven, nu en in de toekomst? Het is geen optie om onverschillig te zijn en de situatie zijn gang te laten gaan. Er staat gewoon te veel op het spel. In samenwerking met online kunsttijdschrift Mister Motley onderzoeken we bestaande alternatieven voor onze huidige levenswijze en de gevolgen daarvan op korte en lange termijn. We brengen bijdragen van kunstenaars, denkers en studenten samen over klimaatverandering, eigendom, kolonialisme en de rol van inheemse kennis en taal in ons begrip van de natuur. Land is het startpunt van dit lopende onderzoek.

Ga naar ArtEZ studium generale

Contact

Postbus 49, 6800 AA Arnhem
Telefoon: 026 - 35 35 632
Email: studiumgenerale@artez.nl