Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Kunstbende haalt eruit wie erin zit

Kunstbende is hét platform voor jong creatief talent van 13-18 jaar. Via kunstbende.nl kan elke jonge maker van 13 t/m 18 jaar zich als member aanmelden voor de KLUB: een community waarin je je creativiteit ontdekt, ontwikkelt en deelt met anderen. Members kunnen zich aanmelden voor de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Influencer, Muziek, Taal of Theater en meedoen aan diverse workshops en voorrondes. In juni en juli 2021 laten duizenden jongeren hun zelfgemaakte werk aan een vakjury zien tijdens de voorrondes in elke provincie. De voorrondes zijn te bekijken via een livestream op kunstbende.nl. De beste acts stromen door naar de finale tijdens het Kunstbende Young Creators Festival op 2 oktober 2021 in Amsterdam.

ArtEZ is één van de hoofdpartners van Kunstbende. Zo dragen we bij aan het stimuleren van jong kunstzinnig talent.

Prijsuitreiking finale Kunstbende
Prijsuitreiking finale Kunstbende

Een springplank naar ...

Na de finale worden de nummers één een jaar lang door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groots podium, van Mysteryland tot Oerol. Binnen dit traject staat de ontmoeting centraal tussen jonge en gevestigde makers uit de creatieve en culturele industrie, als ook tussen jonge makers onderling.

Veel artiesten hebben hun eerste stappen gezet bij Kunstbende. Een aantal van hen stroomde door naar ArtEZ, zoals componist Merlijn Twaalfhoven en fashiondesigner Johannes Offerhaus.

Naar website Kunstbende

Kunstbende & ArtEZ: samen het maximale uit talent halen

ArtEZ is sinds 2005 één van de hoofdpartners van Kunstbende, want we vinden het belangrijk om jong kunstzinnig talent te stimuleren. Net als Kunstbende willen wij jonge mensen stimuleren om het maximale uit hun kunstzinnige talent te halen. We zijn inhoudelijk partner; ArtEZ-professionals maken deel uit van de jury bij de landelijke Kunstbende-finale en de winnaars krijgen van ons een ArtEZ-pakket. Dat kan variëren van coaching, masterclasses en beoordeling en advies op je portfolio.

In de afgelopen jaren heeft ArtEZ talloze Kunstbende-finalisten geholpen met hun talentontwikkeling via masterclasses bij ArtEZ of in het finalistenweekend van Kunstbende op Buitenkunst. Op 24 mei 2021 vertellen docenten en studenten van ArtEZ tijdens het Kunstbende-event Meet the Industry aan jonge makers wat het betekent om in de kunst te studeren.

Aftermovie

Op 7 en 8 november 2020 vond onze finale plaats tijdens Kunstbende Live op de Westergas in Amsterdam. In deze aftershow kun je nagenieten van alle acts!