Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Huisbloggers

Ieder jaar volgen we een aantal alumni die blogs schrijven over hun ontwikkelingen vanaf het moment dat ze zijn afgestudeerd. Misschien wel een van de grootste uitdagingen na het afstuderen is het vinden van een nieuw ritme. Een nieuwe structuur, een nieuw evenwicht. Wanneer het erop aankomt alles zelf te moeten doen, komen ook de eerste vragen bovendrijven.
Zij vertellen over wat zij meemaken en hoe zij met vallen en opstaan hun nieuwe leven oppakken. Het zijn blogs over valkuilen, onzekerheid, geld moeten verdienen, inspiratie en successen in hun dagelijkse werkpraktijk.

Huisbloggers

 

2019 / 2020

Lot Louis Veelenturf

Creative Wrinting, Arnhem

‘Je doet het niet alleen voor jezelf’ - 7 november 2019
'Dit is echt' - 11 januari 2020
Fingers crossed. Cashen maar. - 3 maart 2020
Een plaats van comfort - 6 mei 2020
Het is tijd voor iets nieuws - 3 juli 2020

2019 - Afgelopen zomer ben ik afgestudeerd aan Creative Writing zonder te doen wat ik van plan was. Ik heb geen boek geschreven of een dichtbundel uitgebracht. Ik heb een online platform opgericht, speciaal voor queer kunst en literatuur, genaamd ‘First Person’. Het is een persoonlijk project, omdat ik als genderqueer schrijver merkte dat er niet zoveel plaatsen waren waar ik mijn werk kon publiceren zonder dat ik me voor mezelf, mijn identiteit en mijn voornaamwoorden hoefde te verantwoorden. Photography Leroy Verbeet

Thomas van den Bliek

Product Design,  Arnhem

Introductie - 23 oktober 2019
Eenzaamheid - 2 januari 2020

Stap voor stap - 20 februari 2020
Online/Offline - 6 mei 2020
Final blog - 9 juli 

Ik ben een product ontwerper met een interesse in nieuwe technologieën. Met een fascinatie voor de transitie van een analoge naar een digitale wereld onderzoek ik de neveneffecten die deze nieuwe technologieën en systemen met zich meebrengen. Het digitale tijdperk dat frictieloos leven promoot bevragen en het menselijke aspect terugvinden door middel ontwerpvoorstellen.  

Reinier Postma 

Cross Media Design AKI, Enschede

Waar we in de vaart van alledag ongemerkt aan voorbij gaan - 6 november 2019
En hoe verdien ik daar mijn geld mee? - 15 januari 2020
Probeer positief te blijven - 29 februari 2020
De komende periode ga ik gebruik maken van het stilstaan - 29 april 2020
Een lang pad dat je bewandelt vol met hindernissen - 27 juni 2020

Afgelopen jaar ben ik afgestudeerd aan de AKI ArtEZ in Enschede, waar ik de opleiding Crossmedia Design heb gestudeerd. Ik doe doorlopend onderzoek naar hoe we de private en publieke ruimte zien en gebruiken. Met tijdelijke ingrepen maak ik zichtbaar waar we in de vaart van alledag ongemerkt aan voorbij gaan, en nodig uit om met mij hier bij stil te staan. Deze visuele en performatieve ingrepen ontregelen alledaagse situaties, leiden tot ontmoetingen en openen ogen.

Ellis Tolsma

Illustration Design, Zwolle

'Begin gewoon!' - 30 oktober 2019
Onderschat de steun van de mensen om je heen niet! - 8 januari 2020
Het eerste jaar is gewoon een heleboel steentjes tegen ramen aangooien - 7 maart 2020
Ook iets als belasting zie ik toch wel als iets nuttigs- 23 april 2020
Je uren verschillen toch keer op keer - 25 juni 2020

Mijn naam is Ellis en ik ben net afgestudeerd aan ArtEZ in Zwolle als illustratie designer, met mijn "Wheel of Fortune ", een speels project over waanzin en absurditeit in een rationele wereld.

 Max Kelm

Conservatorium, Arnhem

Finding Harmony where it is most deeply concealed - 30 oktober 2019
From Silence to Chaos - 30 December 2019
Between Tacos and New Challenges - 8 maart 2020
Stagnation - 23 April 2020
Let’s talk about money - 21 juni 2020

I am Max Kelm and I graduated this year in Composition for Film & Theater at the conservatory in Arnhem. When you read that, you might think of Hans Zimmer scores with huge orchestras and big drums and epic melodic lines, but I am paving a completely different way. I am not a Hollywood-style composer! I aim to be innovative in what I do and I’m trying to create a completely different concept of live music presentation. Originally, I was born and raised in Germany (Essen) and came to the Netherlands in order to study. Now, 4 years later, I moved to Cologne to fulfil my visions and to earn a living with my music. 

 

 

2018 / 2019

Bente Brunia

Design Art Technology,  Arnhem

Ik heb leren doorzetten - 17 oktober 2018
Ik ontdekte al snel dat mijn werk een hele aparte doelgroep had die ik eerst niet voor ogen zag - 24 december 2018
Regelmaat bestond niet, en mijn ritme was gekenmerkt door deadlines - 6 maart 2019
Het is ook hoog tijd om mijn ‘5-jaar’ plan eens te herzien- 3 mei 2019
Het kan natuurlijk nog alle kanten op gaan - 6 juli 2019
 

Op ArtEZ heb ik de opleiding Design Art Technology (Interaction Design) gevolgd en ben met mijn werk https://windweb.surf afgestudeerd. Ik definieer mezelf als een interdisciplinaire kunstenaar, waarbij het concept een belangrijke rol speelt. In mijn werk reageer ik op nieuwe ontwikkelingen en vraagstukken uit het digitale/technologische tijdperk, en welke relatie wij als mens hebben met deze nieuwe media. Dit uit zich in ontwerpen waarin de toeschouwer vaak zelf wordt betrokken.

Jessie von Piekartz

 Crossmedia Design, AKI, Enschede

Is mijn verhaal wel interessant genoeg? - 11 oktober 2018
Een inkomen te hebben en onafhankelijk te zijn - 16 december 2018
Wat heb ik dan eigenlijk aan dat ‘talent’ van mij? - 10 februari 2019
Ik denk dat passie en liefde in je eigen onderneming stoppen je zoveel terug geeft - 2 mei 2019
De mogelijkheid om mijn eigen planning te maken - 23 juni 2019
 

In juni 2018 ben ik afgestudeerd aan de AKI ArtEZ, Enschede aan de opleiding Crossmedia Design. Tijdens mijn opleiding heb ik mij ontwikkeld tot crossmedia designer/art director/social designer die er van houdt om concepten te bedenken door middel van doordachte strategie en research. Ik kijk om mij heen, naar de mens, de wereld. Door te observeren vind ik inspiratie. En zo niet, dan kijk ik niet goed genoeg. Mijn werk typeert zich doordat elk ontwerp een verhaal heeft. Mijn doel is om mensen te raken door mijn verhaal visueel met hen te delen. Ik leg verbindingen tussen verschillende mediums en het karakter. Ik wil verhalen toegankelijk maken voor de mens.

Yesim Saltik

 Muziektherapie, Enschede
 
Het was tijd om ArtEZ te verlaten - 26 oktober 2018
Er zijn dus genoeg mogelijkheden - 10 december 2018
Ik heb altijd gezegd dat ik NOOIT ondernemer wilde worden - 24 februari 2019
Ik heb besloten om de samenwerking aan te gaan - 1 mei 2019
Wat gebeurd er nou ECHT na het afstuderen? - 5 juli 2019
 
Ik ben afgelopen zomer afgestudeerd aan de opleiding Muziektherapie te Enschede. Ik heb een Turks-Nederlandse achtergrond en noem mezelf ook wel ‘de multiculturele muziektherapeut’. Veel mensen hebben geen idee wat ‘muziektherapie’ precies inhoudt. Daar wil ik verandering in brengen! In mijn blog zal ik laten zien wat muziektherapie betekend voor mij en hoe ik te werk ga in de praktijk. Ook deel ik andere inspirerende muzikale projecten waar ik aan deelneem.
 

Maxim Robbe Dijkstra

Product design, Arnhem

Stel je overal voor open - 13 oktober 2018
Moet ik dan nu een baan zoeken? - 16 december 2018
Het is nog geen werkelijkheid maar zonder dromen komen we nergens in deze wereld - 9 maart 2019
Financieel verantwoordelijk zijn is iets waar ik altijd veel moeite mee heb gehad - 25 april 2019
Eigenlijk ben ik stiekem wel een beetje trots maar er kan nog veel verbeterd worden - 3 juli 2019 

In 2018 ben ik afgestudeerd aan Product design van ArtEZ in Arnhem. Ik heb mij ontwikkeld als een ontwerper die de natuur en de constant veranderende wereld centraal zet in mijn werk. In mijn proces werk ik samen met verschillende partijen als wetenschappers en ambachtslieden om samen het project tot een zo hoog mogelijke kwaliteit te laten stijgen. Voor mijn afstudeercollectie heb ik praktische oplossingen ontworpen voor 2 huidige problematieken binnen onze natuurlijke wereld.