Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Bente Brunia, 4/5, huisblogger ArtEZ Business Centre

Design Art Technology

Bente Brunia, 4/5, huisblogger ArtEZ Business Centre

 

LENTE


De lente is aangebroken in de stad en in mij. Er is een hoop wat kan veranderen deze lente, en je kan erop rekenen dat ik in deze blog de metafoor van de lente veelvuldig ga gebruiken. Wat ik uitgebreid heb beschreven in mijn vorige blogs, was ik na mijn afstuderen helemaal op. Op dat moment van creatieve leegte, was ik soms bang dat de drang om weer aan de slag te gaan met projecten nooit meer terug kwam. Gelukkig is dit niet zo. Ik voel de kriebels, het verlangen naar creativiteit is aangewakkerd.
Dit is natuurlijk wel lastig in mijn positie, in mijn werk als office manager kan ik deze creativiteit niet per se uiten. Ik moet buiten mijn rol proberen te reiken, want ik wil groeien. Het lijkt me geweldig om dit te kunnen doen bij Random, de studio heeft een hele fijne atmosfeer. Het soort atmosfeer die niet zomaar overal te vinden is.
Naast de atmosfeer is er nog een andere reden dat ik niet zomaar weg wil bij Random. De studio is bezig een nieuwe weg in te slaan, het het lijkt erop dat dat nu echt van de grond komt. Er is een beweging gaande voor zelf-geïnitieerd werk in de vorm van tijdelijke installaties. Normaal gesproken werkt Random voor een klant, en dit is het eerste zetje om dat proces een keer om te draaien. Het inspireert me enorm dat de studio de mogelijkheid heeft om dit te doen, en ik wil de kans krijgen hier ook aan te werken. Dat voelt voor mij aan als een goede positie om nu naar te streven.
Het wordt steeds duidelijker dat het heel erg belangrijk is goed na te denken over wat ik wil bereiken en hoe ik dat ga doen. Ik kan tegen mezelf blijven zeggen dat deze baan niet voor eeuwig is, maar wanneer is dat punt dan aangebroken dat ik naar iets anders op zoek moet gaan? Ik geloof dat met deze lente dat punt er wel zo’n beetje is. Ik kan niet langer stil zitten en hetzelfde blijven doen.

@Upstream Gallery

Gepaard met de drang naar groei is er ook een gevoel van onzekerheid aanwezig. Om nog maar eens de metafoor van de lente aan te halen: Ik voel me een jong dier dat zijn eerste stapjes moet gaan zetten. Ik weet dat het in me zit, maar hoe haal ik het eruit? Ik ben me langzaam over allemaal kleine drempels aan het zetten, steeds verder uit m’n comfort zone.
Op dit moment is er een project bij Random gestart die goed aansluit bij de beweging van het zelf-geïnitieerde werk. Het is voor een concert in de loft van het W Hotel in Amsterdam. Een samenwerking tussen een lokale kunstenaar of studio (Random Studio) en een internationale artiest, in dit geval Lafawndah.

For the fourth and final edition of Future Rising 2019, devotional pop polymath Lafawndah collaborates with Amsterdam’s Random Studio to design a holistic interactive experience that pushes the boundaries of how the physical and digital worlds can collide. In the spotlight is Lafawndah’s headlining themed DJ set.

Toen dit project werd aangekondigd, ben ik gelijk naar voren gestapt om hier aan mee te kunnen werken. Door de drukte van veel andere projecten, is het moeilijk hier tijd voor te vinden. Met die projecten ben ik niet bezig, dus kan ik zonder veel problemen tijd vrijmaken voor dit nieuwe project. Vandaag zijn we op onze eerste site-visit in het hotel geweest. Het gaat een hele challenge worden, maar ik heb er ongelooflijk veel zin in.
Het is ook hoog tijd om mijn ‘5-jaar’ plan eens te herzien. In het eerste blog gaf ik hierop een wat globaal antwoord: ervaring opdoen bij verschillende studio’s, eigen werk willen gaan ontwikkelen, enzovoort… In zekere zin horen deze dingen nog steeds thuis in mijn 5-jaar plan. Nu weet ik wel dat het vooral belangrijk is om te weten wat ik precies moet doen om dit te kunnen bereiken.
Over 2 maanden, voor mijn laatste update als huisblogger, zal ik de vraag ‘Waar zou je over 5 jaar willen staan?’ opnieuw beantwoorden met de kennis die ik in dit jaar heb opgedaan. En dan zullen we zien of deze lente zijn heerlijke vruchten heeft afgeworpen.


Bente Brunia - Design Art Technology (Interaction Design), Arnhem

Op ArtEZ heb ik de opleiding Design Art Technology (Interaction Design)gevolgd en ben met mijn werk https://windweb.surf afgestudeerd. Ik definieer mezelf als een interdisciplinaire kunstenaar, waarbij het concept een belangrijke rol speelt. In mijn werk reageer ik op nieuwe ontwikkelingen en vraagstukken uit het digitale/technologische tijdperk, en welke relatie wij als mens hebben met deze nieuwe media. Dit uit zich in ontwerpen waarin de toeschouwer vaak zelf wordt betrokken.