Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Bente Brunia, 3/5, huisblogger ArtEZ Business Centre

Design Art Technology

Bente Brunia, 3/5, huisblogger ArtEZ Business Centre

 

Het is nu 3 maanden geleden dat ik aangenomen ben bij Random Studio, waarvan ik in de twee afgelopen maanden heel veel beter in mijn rol heb kunnen groeien en ook daarbuiten een goede balans heb gevonden. In het vorige blog was ik nét sinds een paar dagen naar Amsterdam verhuisd. Vandaag, 2 maanden en een hele hoop autoritjes met mijn ouders later, is de eerste week dat al mijn spullen hier staan en ik mijn nieuwe kamer ‘af’ mag noemen, bewoonbaar.
Amsterdam is geweldig. Ik kan naar mijn favoriete musea op de fiets, ‘s avonds naar de film of andere dingen in de stad bekijken. Ik hoef me niet meer te haasten om op tijd thuis te kunnen zijn, en voel me daardoor veel fijner op de studio. Op donderdagavond bijvoorbeeld proberen we zo vaak mogelijk iets leuks te doen met z’n allen, en nu kan ik daar gewoon bij zijn zonder naar de laatste trein te hoeven rennen.

Random Studio, een inkijk


Random Studio is een super plek om te werken. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. De atmosfeer in de studio is heel relaxt, je voelt dat iedereen zich hier op zijn gemak voelt. Erg bijzonder is de lunch, elke dag wordt er voor ons gekookt, en eten we altijd met de hele studio samen. De beste gerechten die ik in tijden heb gegeten komen hier vandaan.
Als Office Manager ben ik niet altijd direct met de projecten voor klanten bezig, maar ik krijg er wel veel van mee. Een aantal dingen die ik de afgelopen tijd heb meegemaakt zijn onder andere:
Een keiharde, stressvolle deadline van Nike voor 4 verschillende locaties in Europa vlak voor kerst. Met vier verschillende teams van 2, ieder een koffer van 30 kilo vol onderdelen mee, hebben ze in Parijs, Londen, Milaan en Berlijn tegelijk in 4 Nike Stores een installatie geïnstalleerd. De dagen voorafgaand voelde je de druk en de stress door de studio heengaan. Meerdere mensen hebben een werkweek van 80 uur bereikt die week. Nog nooit had ik zoiets meegemaakt, dat koste wat het kost alles tot in de puntjes uitgewerkt wordt. Ik ben keer op keer weer onder de indruk wat de teams hier voor elkaar boksen.
Het overgrote deel is het natuurlijk niet zo’n gestress op de studio, dat bewaren we alleen voor speciale gelegenheden. Iedereen hier is ontzettend goed in wat hij of zij doet, en van alle kanten is er inspiratie te vinden. Ik krijg ook heel veel kansen om nieuwe dingen te leren, zoals het bijwonen van een Scrum foundation training, het regelen van interessante sprekers of activiteiten voor onze ‘Freaky Friday’ bijeenkomsten, en organiseren van een groot studiofeest met 400+ gasten.
Dit laatste was ook iets wat heel nieuw voor me was. Voor het feest met het thema ‘end of the world’ heb ik eerst een makeathon mogen organiseren waarbij iedereen in de studio meehielp met het ontwikkelen van de verschillende onderdelen die we voor het feest nodig hadden. We hebben gebruik gemaakt van de interactieve lichtinstallatie, en het 4d sound system wat in de studio hangt, en alle schermen waren met elkaar verbonden om tijdens het feest het einde van de wereld te vertolken. Om voor de eerste keer ook een echt Random Studio feest mee te maken was ontzettend leuk! Ik wist hoe zeer we ons best hadden gedaan voor het feest, en dat maakte het nog leuker en spannender, omdat je natuurlijk hoopt dat alles goed zou gaan.
Uiteindelijk was alles best goed verlopen. Alle installaties die we hadden opgesteld voelde een beetje als een eerste versie van een project, en had het soepeler kunnen verlopen, maar er waren zo overweldigend veel mensen dat het eigenlijk niet beter had kunnen gaan. Ik was dan ook best trots op mezelf, dat ik zo’n groot feest best vlekkeloos heb kunnen organiseren.

Toch is wat ik voor dat feest heb gedaan, en wat ik in mijn dagelijkse leven bij Random doe, heel anders dan mijn leven als student op ArtEZ. Ik zal ook toegeven dat ik dat laatste wel een beetje mis. Regelmaat bestond niet, en mijn ritme was gekenmerkt door deadlines. Het was ontzettend bijzonder dat ik zo’n opleiding heb kunnen doen, en heb er ontzettend van genoten. Het ontwikkelen, onderzoeken en uitvoeren van eigen projecten is iets wat ik grotendeels heb moeten pauzeren voor mijn baan, nu ik ArtEZ heb ingeruild voor Random Studio.
Ondanks de 40 urige werkweek die ik heb, krijg ik heel veel vrijheid om dingen te veranderen en verbeteren op de studio. Ik leer de studio van binnen en buiten kennen. Mijn initiatieven worden gewaardeerd, en dat geeft me het vertrouwen dat ik de kans heb te groeien binnen Random. Er zijn mensen hier die me hiermee willen helpen en vertrouwen in me hebben en dat is zo’n fijn gevoel. Met name omdat ik nog nooit echt zo’n ‘echte’ baan heb gehad, is alles ook nog heel nieuw voor me. Ik kan daarom ook nog best wel verlegen zijn soms, en vind het dan moeilijk kansen te pakken. Gelukkig merk ik hier dat ik er niet alleen voor sta.
Ik voel me erg gelukkig en dankbaar dat ik deze kans heb gekregen, en ik heb absoluut geen spijt dat ik deze kans met beide handen aangenomen heb. De organisatorische skills die ik hier leer zal ik mijn hele leven nodig hebben, vooral als ik mijn dromen waar wil maken en rond wil kunnen komen van mijn eigen projecten. Ongeacht of ik over een jaar nog bij Random werk, of iets anders aan het zoeken ben, ik zal op een gegeven moment weer aan het begin van de cyclus staan waar ik 3 maanden geleden ook stond. Niet wetende wat mijn volgende stap zal zijn.


Bente Brunia - Design Art Technology (Interaction Design), Arnhem

Op ArtEZ heb ik de opleiding Design Art Technology (Interaction Design)gevolgd en ben met mijn werk https://windweb.surf afgestudeerd. Ik definieer mezelf als een interdisciplinaire kunstenaar, waarbij het concept een belangrijke rol speelt. In mijn werk reageer ik op nieuwe ontwikkelingen en vraagstukken uit het digitale/technologische tijdperk, en welke relatie wij als mens hebben met deze nieuwe media. Dit uit zich in ontwerpen waarin de toeschouwer vaak zelf wordt betrokken.