naar verhaaloverzicht
27 november 2020

Meer dan een performance

Kunst kan je in een andere wereld brengen. Nieuwe inzichten brengen. Aan het denken zetten. Dat bewijst Benjamin Francis met zijn afstudeerwerk.

Benjamin heeft na vier jaar studeren aan de bacheloropleiding BEAR Fine Art zijn eigen blik op kunstenaarschap ontwikkeld, en wat de rol van een kunstenaar kan zijn. “Ik hoef de bezoeker niet te vertellen waar mijn werk over gaat. Mijn idee en kennis delen is voor hen niet van belang. Als ze willen, mogen ze met me praten, maar ik denk niet dat wat ik ze vertel het allerbelangrijkste is. Ik denk dat kennis in meerdere manieren aanwezig is, zelfs in manieren die we wellicht niet zien.”

Kortom: kunst communiceert op zichzelf.

Studenten van BEAR Fine Art kunnen afstuderen met veel verschillende soorten werk: van performance, zoals Benjamin, tot analoge fotografie, zoals Anne Schoemaker.

BEAR Fine Art

De bachelor BEAR Fine Art: Base for Experiment, Art and Research in Arnhem is een internationaal georiënteerde opleiding beeldende kunst. Je werkt samen met studenten van over de hele wereld in een dynamische, ambitieuze en onderzoekende omgeving. Je krijgt je eigen studio en werkt met experts. En je wordt begeleid door docenten die internationaal actieve kunstenaars, kunstcritici en tentoonstellingsmakers zijn. Nadat je afgestudeerd bent, zal je je ontwikkeld hebben tot beeldend kunstenaar met een eigen signatuur.

Ontdek de bachelor BEAR Fine Art