Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Veerkrachtig bouwen in een veranderend klimaat

Iedere maand publiceert het programma Future Justice verhalen van studenten en alumni, die hun visie op de toekomst presenteren. Elke deelnemer biedt een blik op een mogelijke toekomst, vanuit eigen perspectief en artistieke praktijk.

Ying Ting Shen
Ying Ting Shen

De eerste publicatie gaat over veerkrachtig bouwen in een veranderend klimaat. We zien en horen Ying-Ting ShenYing-Ting volgde de master Interieurarchitectuur in Zwolle. 

Bio Ying-Ting Shen 

Ying-Ting Shen is een Taiwanese binnenhuisarchitect, momenteel gevestigd in Rotterdam. Ze werkt sinds 2012 als professioneel architect en kwam in 2018 naar Nederland voor een master Interieurarchitectuur aan ArtEZ.

In haar ontwerppraktijk staan milieu en menselijke emoties centraal. Hedendaagse bouwmethoden vertonen vaak eenheid. Bouwkundige schoonheid wordt vervangen door decoratieve materialen en in die zin worden extra materialen 'geconsumeerd'. In haar onderzoek plaatst ze traditionele bouwmethoden in een nieuwe context en creëert ze een emotioneel besef van ruimte. Zij introduceert de essentiële schoonheid van ruimte en voegt die samen met de diepgaande verbinding tussen de emotionele ervaringen van mensen en de fysieke ruimte.

Memory Shelter Manual 

Ying-Ting werd ook geïnterviewd tijdens de finals. In dat verhaal en op Ying-Tings website zien we onder meer haar videohandleiding, waarmee je zelf een onderdak kunt maken.  

 

Future Justice is een programma dat is ontwikkeld in opdracht van ArtEZ studium generale en het Honours Programma en wordt uitgevoerd door het lectoraat Aesthetics & Cultures of Technology.