Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Bachelor
Menu Docent Beeldende Kunst en Vormgeving op Maat
Docent Beeldende Kunst en Vormgeving op Maat
Bachelor   Docent Beeldende Kunst en Vormgeving op Maat

Docent Beeldende Kunst en Vormgeving op Maat

  • Bachelor
  • 2 jaar, deeltijd
  • Nederlands
  • Zwolle

Kunstacademie afgerond en docent worden? Ontwikkel je verder met de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving op Maat in Zwolle. Hiermee kun je binnen twee jaar een volledige onderwijsbevoegdheid halen.

Docent Beeldende Kunst en Vormgeving op Maat

In het kort

Op maandag en donderdagavond heb je zo’n twee à drie dagdelen les, soms samen met de voltijd, soms met de deeltijd en soms in een aparte groep. Gedurende de opleiding verbreed je enerzijds expertise op beeldend en kunsttheoretisch vlak en anderzijds verdiep je jouw expertise, van waaruit je kunst-educatieve interactie ontwikkelt. Hierin lopen theorie en praktijk en beeldende kunst en educatie regelmatig door elkaar. Stage en ontwerp van educatie vormen een essentieel onderdeel van de studie. Je bent maker van beelden en maker van educatie: beeldende kunst als medium voor rijke interactie.

Je wordt een beeldend educatief ontwerper van betekenisvolle ontmoetingen, die je uitvoert binnen de school, op educatieve afdelingen van presentatieplatforms, in community art projecten of als ondernemer.

Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (DBKV) is ook te volgen in deeltijd en voltijd, en in Arnhem