Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Docent Beeldende Kunst en Vormgeving
Bachelor Docent Beelden Kunst en Vormgeving bij ArtEZ
Bachelor Docent Beelden Kunst en Vormgeving bij ArtEZ

Docent Beeldende Kunst en Vormgeving

  • Bachelor
  • 4 jaar, voltijd
  • Nederlands
  • Arnhem

Heb jij een passie voor tekenen, fotografie, digitale media en design en zet je ideeën graag om in beelden? En wil je je passie en kennis overdragen aan anderen? Ontdek dan de bachelor Docent Beeldende Kunst & Vormgeving in Arnhem.

Docent Beeldende Kunst en Vormgeving

Waarom kiezen voor de opleiding DBKV?

Prikkelende sfeer

Je studeert in een dynamische, ambitieuze en onderzoekende omgeving

Brede basis

Je ontwikkelt een brede basis in kunst, design, theorie en educatie

Flexibel studieprogramma

Je kunt veel projecten, workshops, keuzevakken en specialisaties volgen

Al snel ervaring opdoen

Je leert in de praktijk tijdens binnen- en buitenschoolse stages

Andere disciplines ontdekken

Je werkt interdisciplinair samen met anderen, binnen en buiten de opleiding

Goede baankansen

Je kunt zowel voor de klas staan als werken in het buitenschoolse beroepenveld

Ontdek de opleiding Docent Beeldende Kunst & Vormgeving in Arnhem

Docent Beeldende Kunst & Vormgeving is een bacheloropleiding waarin het maken en anderen enthousiasmeren over kunst en beeldende vormgeving beide centraal staan.

Als docent beeldende kunst en vormgeving ben je intensief bezig met kunst en design. Door zelf te maken en te ontwerpen, door tentoonstellingen te bezoeken, door op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen. En vooral ook door zelf onderwijs en educatie te ontwikkelen. Dat kan bijvoorbeeld in het voortgezet onderwijs of mbo, maar ook voor kunstinstellingen en andere culturele plekken. Je brengt daarmee leerlingen, deelnemers of bezoekers van bijvoorbeeld festivals in aanraking met kunst en design. Je begeleidt hen in het maakproces en bij de ontwikkeling van hun eigen talent. En je haakt daarbij aan bij persoonlijke fascinaties en bij maatschappelijke thema’s. Zo ervaren zij aan den lijve wat kunst teweeg kan brengen en hoe het is om uiting te geven aan wat je bezighoudt.

Na de studie mag je de titel Bachelor of Education (BEd) voeren. Deze studie levert je een brede bevoegdheid voor het hele kunsteducatieve werkveld op. Hiermee kun je aan de slag op alle niveaus van het onderwijs, maar ook buiten het onderwijs (denk aan musea, culturele instellingen, kunstenaarsinitiatieven, festivals en online platforms). De beroepspraktijk is heel divers, onze oud-studenten werken vaak niet alleen als docent maar ook als maker, educator of curator.

De studie DBKV Arnhem is ook in deeltijd te volgen (duur: vier jaar). En voor wie al een diploma in het kunstvakonderwijs heeft en ook een lesbevoegdheid wil halen voor alle schooltypes, is er een op-maat-programma (duur: twee jaar). Je kunt de voltijd bachelor Docent Beeldende Kunst en Vormgeving ook in Zwolle volgen.
 

Ik wil een verschil maken. Klein of groot, maakt niet uit. Kinderen inspireren om kunst te maken bijvoorbeeld. De hedendaagse kunstwereld geeft me energie. Ik wil artikelen schrijven voor mister Motley, ik zou curator kunnen worden, museum educator. Ik wil eigen werk blijven maken en misschien wel voor de klas, alles ligt nog open.
 ELLIS, student

Binnenkijken

Benieuwd hoe ArtEZ Academie voor Art & Design Arnhem er van binnen uitziet? Proef de sfeer in de werkplaatsen, ateliers, leslokalen, kantine of mediatheek en bezoek de academie online! Een tour in je eigen tempo.

Virtual tour