Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Docent Beeldende Kunst en Vormgeving op Maat
Menu Docent Beeldende Kunst en Vormgeving op Maat

Na je studie

Na je studie

De opleiding DBKV Zwolle vormt je tot een maatschappelijk betrokken beeldend docent die zelf professioneel met kunst en vormgeving bezig is en zijn eigen enthousiasme voor kunst op een aanstekelijke manier weet over te brengen.

Titel en diploma

Na succesvolle afronding van de studie Docent Beeldende Kunst en Vormgeving op Maat in Zwolle mag je de titel Bachelor of Education (BEd) voeren.

Deze studie is in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) te vinden onder code 39100. De formele opleidingsnaam, waaronder deze studie bekend is bij het CROHO, is Bachelor Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Deze CROHO-naam komt op je diploma te staan.

Aan het werk

Na de opleiding kun je aan de slag als kunstdocent in het onderwijs, bijvoorbeeld als tekendocent, docent handvaardigheid, docent beeldende vorming of docent ckv. Ook kun je zelfstandig ondernemer worden en kunsteducatieprojecten opzetten, of kunsteducatief medewerker voor bijvoorbeeld musea, expositieruimtes en creatieve centra. Veel van onze alumni ontwikkelen een gecombineerde beroepspraktijk.

Doorstuderen?

Wil je nog verder studeren? Na het behalen van je eerstegraads lesbevoegdheid kun je verder studeren aan een masteropleiding, bijvoorbeeld de master Kunsteducatie, de master Artist Educator, een van de masters in Fine Art and Design van ArtEZ of een master Kunstgeschiedenis. 

Ik heb tijdens het beeldend maken ook veel over mezelf geleerd.
Laure Wientjes
Werk van Anika Franken