Docent Beeldende Kunst en Vormgeving op Maat

Na je studie

Na je studie

Je wordt een beeldend educatief ontwerper van betekenisvolle ontmoetingen, die je uitvoert binnen de school, op educatieve afdelingen van presentatieplatforms, in community art projecten of als ondernemer.

Na je studie voer je de titel Bachelor of Fine Art and Design in Education met op je diploma Bed (Bachelor of Education). Je bent bevoegd om beeldende lessen te geven in het basisonderwijs en middelbaar - en hoger onderwijs, alsook beeldende lessen, CKV en KUA in het voortgezet onderwijs en. Daarnaast kun je werkzaam zijn als kunst-educatief medewerker voor onder andere musea, presentatie-instellingen en creatieve centra. Ook kan je als zelfstandig ondernemer aan het werk. We zien vaak dat studenten die uitstromen een gecombineerde beroepspraktijk ontwikkelen.

Doorstuderen

Naast werk kun je ook denken aan verder studeren, zoals aan master Artist Educator, waarbij alumni van diverse kunsthogescholen nadenken over de waarde van kunst voor de samenleving, de master SEN (Special Educational Needs), of bij voorbeeld een master in Fine Art of de master Actuele Kunstgeschiedenis. Sommige studenten stromen door in een internationale master in het buitenland.

Tot slot wil DBKV Zwolle zich meer en meer inzetten om activiteiten te organiseren met en voor alumni. Kijk bij voorbeeld naar het blog: https://blog-dbkv-artez.tumblr.com