naar verhaaloverzicht
8 juli 2021

Een goed verhaal begint met een wandeling

Iedere maand publiceert het programma Future Justice verhalen van studenten en alumni, die hun visie op de toekomst presenteren. Elke deelnemer biedt een blik op een mogelijke toekomst, vanuit eigen perspectief en artistieke praktijk.

Wandel je mee met Laila Saber Rodriguez? In haar video-essay voor Future Justice loopt Laila in Caïro, waar zij opgroeide. Al wandelend neemt zij je mee in haar ideeën over tijd, ruimte, herinnering, zorg en aanraking. Een goed verhaal begint met een wandeling:

Bio

Laila Saber Rodriguez (1998) is een Egyptische en Mexicaanse interdisciplinaire kunstenaar en onderzoeker. In 2021 studeerde zij af aan BEAR (Base for Experiment Art and Research). Laila's artistieke onderzoekspraktijk is gebaseerd op de verkenning van beweging. Ze is geïnteresseerd in de poëtische manieren waarop beweging zich manifesteert in ruimtes. Met name geografische ruimtes en ruimtes in het geheugen. Laila onderzoekt ​​​​vaak hoe beweging werkt in historische verhalen. Historische speculatie is de sleutel voor Laila, omdat het een dialoog opent over het (on)ontdekken van manieren van werken en omgaan met (in) de wereld.

Volg Laila

Future Justice is een programma dat is ontwikkeld in opdracht van ArtEZ studium generale en wordt uitgevoerd door het lectoraat Aesthetics & Cultures of Technology in samenwerking met het Honours Programma.