Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu The Sound of Innovation
Christine Chen, student The Sound of Innovation, tijdens Melkhal Pulse. Foto door: Duncan de Fey

The Sound of Innovation

Christine Chen, student The Sound of Innovation, tijdens Melkhal Pulse. Foto door: Duncan de Fey
  • Master
  • 2 jaar, voltijd
  • Engels
  • Enschede

De masteropleiding The Sound of Innovation gaat over ontdekking. Je ontwikkelt innovatieve projecten en concepten die hun wortels hebben in de muziek, maar zo ver reiken als je verbeelding toelaat. Je breidt je beroepspraktijk uit met muziek en andere op geluid gebaseerde creaties, die grenzen tussen sectoren overstijgen en bestaande conventies uitdagen. 

Ontdek meer

  1. Facebook
  2. YouTube
  3. Instagram
The Sound of Innovation

Waarom kiezen voor de master The Sound of Innovation?

Creeër het geluid van de toekomst

Je zorgt voor muzikale innovatie voor de creatieve industrie, en andere sectoren zoals technologie, gezondheidszorg of onderwijs.

Experimenteer met muziek

Je experimenteert met muziek en muziektechnologie in een veilige, inclusieve en stimulerende omgeving.

Werken met gerenommeerde musici, kunstenaars en onderzoekers

Je profiteert van de rijkdom aan expertise van ArtEZ en werkt samen met docenten, musici, componisten, producenten, muziektherapeuten en wetenschappers.

Pak maatschappelijke vraagstukken aan

Je ontdekt je eigen muzikale en professionele potentie en integreert je interesses in een bredere context van maatschappelijke vraagstukken.

Interdisciplinaire communicatie

Je leert de taal te spreken van verschillende vakgebieden, en hoe je jouw muzikale ideeën kunt pitchen bij bijvoorbeeld leraren, economen of ingenieurs.

Ontwikkel een onderzoekende houding

Onderzoek zit verankerd in het studieprogramma. Je ontwikkelt je, naast een innovatieve muzikale professional, ook tot een nieuwsgierige onderzoeker.

Ontwikkel je als muzikale pionier

De muzikale en creatieve industrie is altijd in beweging. Genres en vakgebieden die nu hot and happening zijn, bestaan over 20 jaar misschien niet meer. Met de HBO masteropleiding The Sound of Innovation bereid je je voor op dit dynamische werkveld en een nog onbekende toekomst. De masteropleiding biedt je een stimulerende interdisciplinaire omgeving waar je kunt kunt experimenteren en pionieren met muziek en muziek technologie. Je ontwikkelt muzikale innovaties voor je eigen beroepspraktijk én voor andere vakgebieden. Je krijgt vollop de ruimte om innovatieve dingen te bedenken en te ontwikkelen: van nieuwe instrumenten tot muzikale ontwerpen voor musea, en van alternatieve notatiesystemen tot sonische technieken. Eenmaal afgestudeerd ben je een professional die de wereld verbetert met innovatieve, duurzame en toekomstbestendige muzikale creaties.

De studie laat je dieper en dieper in jezelf duiken."
TIM KAMPMAN, alumnus The Sound of Innovation

Proef vast van de sfeer van The Sound of Innovation via deze video, waarin student studenten, docenten en de coördinator van masteropleiding vertellen wat The Sound of Innovation voor hen (heeft) betekent. 

De masteropleiding is door de NVAO geaccrediteerd en opgenomen in de Keuzegids Masters 2023.