Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Jazz & Pop Arnhem
Jazz & Pop Arnhem

Waarom kiezen voor Jazz & Pop Arnhem?

Engelstalige opleiding

Je bent veel in contact met internationale studiegenoten en docenten, waardoor je tijdens je studie al een sterk, internationaal netwerk kunt opbouwen.

Eigen richting

Met zeventien hoofdvakken ontdek jij veel over jazz en pop en kun je gaandeweg je eigen richting vormgeven.

Het echte werk

Ontdek de grootste strijkersklas van Nederland voor jazz en pop! Je werkt samen met andere musici én met dansers, theatermakers en beeldend kunstenaars.

Ontwikkel jezelf

Vind je eigen niche. Samen met bekende docenten leer jij je op je eigen manier artistiek te ontwikkelen.

Leer het van de besten

Je woont masterclasses bij van bekende groepen en muzikanten in jazz en pop, bijvoorbeeld tijdens het jaarlijkse Band in Residence project.

Eigenzinnig onderwijs

Bij deze opleiding staan eigenzinnigheid en kunstenaarschap hoog in het vaandel. Ontplooi je eigen talent en ontdek wie jij bent als musicus.

Ontdek jouw muzikale persoonlijkheid

Bij de bachelor Jazz & Pop in Arnhem ontwikkel je een eigen muzikale persoonlijkheid. Die komt ten eerste tot stand doordat je leert jouw instrument tot in de finesses te beheersen. Je hoofdvakdocenten leren je het vak op ambachtelijke wijze. Net zo belangrijk is het om te bepalen welke muzikale richting je op wil. Je maakt kennis met alle mogelijke stijlen, maar kiest zelf in de loop van je studie hoe jij je wil specialiseren. Daarbij draait het om persoonlijke verdieping, samenwerking en het ontdekken van nieuwe paden.

Inspiratie uit andere kunstdisciplines

Op het ArtEZ Conservatorium in Arnhem krijg je de vrijheid om muzikaal op onderzoek uit te gaan. Hier vind je de unieke mogelijkheid om samen te werken met de andere muziekopleidingen, die in hetzelfde gebouw in Arnhem gevestigd zijn, zoals Muziektheater en Composition for Film & Theatre, maar ook andere disciplines zoals dans, theater, vormgeving, beeldende kunst, schrijven en mode.

Aan het werk als muzikant

Aan het einde van de opleiding ben je klaar om een eigen beroepspraktijk te beginnen. Daarin staat je instrument centraal, maar je hebt de keuze meer te doen dan enkel te musiceren. Zo ben je dankzij de studie voorbereid om les te gaan geven. Ook leer je andere elementen van de beroepspraktijk kennen; van sociale media en financiën tot zakelijke kennis.

 

Je kunt de opleiding Jazz & Pop ook volgen in een Nederlandstalige variant met andere accenten in Zwolle.

Vooropleiding

ArtEZ heeft diverse vooropleidingen, zie voor meer info ArtEZ Connected.

Contractonderwijs Muziek

Een deel van de onderwijsprogramma's is via contractonderwijs te volgen. Het volgen en afsluiten van een vak of vakonderdeel kan leiden tot een studieverklaring of een certificaat. Als contractstudent kun je gebruikmaken van dezelfde faciliteiten als reguliere studenten.

Contractonderwijs Arnhem
Contractonderwijs Enschede
Contractonderwijs Zwolle