Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Jazz & Pop Zwolle

Jazz & Pop Zwolle

  • Bachelor
  • 4 jaar, voltijd
  • Nederlands
  • Zwolle

Kies voor de bachelor Jazz & Pop aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en ervaar een unieke leerervaring in een oud klooster, waar je wordt begeleid door toegewijde en ervaren jazz- en popmuzikanten. Deze opleiding stelt je in staat om je muzikale grenzen te verleggen en uit te groeien tot een veelzijdige en waardevolle professional in de muziekindustrie.

Ontdek meer

  1. Facebook
  2. YouTube
  3. Instagram
Jazz & Pop Zwolle

Waarom kiezen voor Jazz & Pop in Zwolle?

Enige Nederlandstalige Jazz & Pop opleiding

ArtEZ Conservatorium in Zwolle biedt als enige hogeschool in Nederland de bacheloropleiding Jazz & Pop aan in het Nederlands.

Soepele overgang naar het werkveld

ArtEZ Conservatorium in Zwolle biedt studenten de kans om deel uit te maken van een uitgebreid netwerk van muzikanten, orkesten en andere toekomstige werkgevers, zowel nationaal als internationaal.

Masterclasses

Je krijgt les van internationale bands, musici en professionals uit de muziekindustrie.

Uit je comfort zone

Kom terecht in een hecht team van docenten en studenten die elkaar stimuleren om muzikale grenzen te verleggen.

Breed inzetbaar

Ter voorbereiding op de toekomst zet je tijdens je opleiding al een netwerk op en verken je een grote variëteit aan beroepsmogelijkheden.

Artistieke vrijheid

Je maakt jazz én pop en krijgt daarnaast alle ruimte om je te specialiseren in je eigen instrument.

Uit je muzikale bubbel

Nieuwsgierige muzikanten die veel van elkaar willen leren. Die vind je op de opleiding Jazz & Pop in Zwolle. De muziekstijlen jazz en pop komen in al hun diversiteit aan bod. Je specialiseert je in je instrument (je hoofdvak) en je vindt tegelijkertijd jouw eigen muzikale identiteit. Daar krijg je niet alleen de ruimte voor, we vinden het zelfs heel belangrijk dat je je comfort zone vergroot. Misschien ligt jouw unieke talent wel in een verrassende hoek! Met een groot aantal keuzemogelijkheden richt je de opleiding zo in, dat je het meeste uit jouw talent kunt halen. 

Hechte gemeenschap 

Je geluid is uniek, maar in Zwolle studeer je niet alleen. Er is nauw contact tussen studenten onderling en docenten. Iedereen speelt samen en is zich ervan bewust dat je elkaar na de opleiding blijft tegenkomen. Dat zorgt ervoor dat we elkaar steunen en helpen. Je ziet het terug in de concerten die studenten geven. Speeltentamens zijn altijd openbaar en worden drukbezocht door medestudenten en alumni die willen weten wat hun toekomstige collega’s maken. 

Klaar voor het werkveld 

Je speelt al vroeg in de opleiding voor publiek en bent zo al bezig met je professionele leven ná je studie. Tijdens projectweken en stages ontdek je in de praktijk waar je talenten en ambities het best op aansluiten. Dit is je springplank naar het werkveld, waar je na de opleiding direct in verder kunt. 

Je kunt de opleiding Jazz & Pop ook volgen in een Engelstalige variant met andere accenten in Arnhem.