Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Docent Muziek
ArtEZ Docent Muziek in Zwolle

Docent Muziek

ArtEZ Docent Muziek in Zwolle
  • Bachelor
  • 4 jaar, voltijd
  • Nederlands
  • Zwolle

Als je graag muziek maakt en het leuk vindt om te werken met mensen, dan schuilt er een muziekdocent in jou! Maak met de opleiding Docent Muziek aan het conservatorium in Zwolle van muziekeducatie je beroep.

Ontdek meer

  1. Facebook
  2. YouTube
  3. Instagram
Docent Muziek

Waarom kiezen voor Docent Muziek Zwolle?

Brede beroepspraktijk

Word jij musicus, docent en/of ondernemer? Na deze opleiding ben je breed inzetbaar op het gebied van muziekeducatie.

Betekenisvol

Als musicus én docent neem je mensen mee in je liefde voor muziek. Je leert hen hoe muziek van betekenis kan zijn in hun leven.

Verder dan de schoolmuren

Muziek verbindt. Je wordt opgeleid om te werken met verschillende (doel)groepen, binnen en buiten het onderwijs.

Ga voor vrijheid

Een grote variatie aan vakken biedt je de mogelijkheid om je eigen studieroute te kiezen én je eigen muziekproducties te maken.

Succesvol samenwerken

Laat je inspireren door studenten van andere kunstvakken en leer om verder te denken dan alleen vanuit je eigen vakgebied.

Alle kennis in huis

Prominente docenten en gastdocenten leren je álles op het gebied van muziekeducatie.

Betekenisvol muziekonderwijs

De opleiding Docent Muziek leidt je op tot een goed musicus én docent. De opleiding richt zich op muziekeducatie aan kinderen, jongeren en andere doelgroepen in onze veelvormige en veelkleurige samenleving. Jong en oud leer je op een bevlogen en inspirerende manier mee te nemen in je enthousiasme en liefde voor muziek. Je leert hen zo welke betekenis muziek aan hún leven kan geven.

Na de opleiding heb je een eerstegraads lesbevoegdheid. Hiermee ben je breed inzetbaar. Je mag behalve muzieklessen ook de vakken ckv en kunst algemeen geven. Behalve in het onderwijs kun je met het diploma muziekdocent ook aan de slag bij muziekscholen of bij educatieve diensten van orkesten, ensembles of operagezelschappen. Je kunt ook koordirigent of ensembleleider worden. Daarnaast kun je als zelfstandig muzikaal ondernemer betekenisvolle sociaal-artistieke projecten en andere initiatieven opzetten. Veel afgestudeerden hebben verschillende werkplekken.

Je kunt de opleiding Docent Muziek ook volgen aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede.

ArtEZ Docent Muziek Zwolle | Music matters

 

Verkorte opleiding Docent Muziek op Maat

Heb je al een bachelordiploma Muziek of Muziektherapie of een pabo-diploma? Of ben je al werkzaam in het muziekonderwijs? Dan kun je in Zwolle met de verkorte opleiding Docent Muziek op Maat in twee of drie jaar een eerstegraadsbevoegdheid halen. ArtEZ biedt de verkorte opleiding ook aan in Enschede.

ArtEZ Docent Muziek in Zwolle

Vooropleiding Muziek

Als je extra goed voorbereid aan de bachelor Docent Muziek wilt beginnen, dan is het volgen van een Vooropleiding Muziek een aanrader! Je kunt een Vooropleiding volgen aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, Arnhem of Enschede.