Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Graphic Design
Jonathan van Loon

Graphic Design

Jonathan van Loon
  • Bachelor
  • voltijd, 4 jaar
  • Engels
  • Arnhem

De internationaal georiënteerde Bachelor Graphic Design Arnhem (GDA) biedt een leeromgeving voor studenten om creatieve vaardigheden te ontplooien en kritische kennis te ontwikkelen; om zo bij te dragen aan nieuwe inzichten over, door en met behulp van graphic design.

Ontdek meer

  1. Facebook
  2. Instagram
Graphic Design

Waarom kiezen voor Graphic Design in Arnhem?

Experiment en onderzoek

Bij de opleiding Graphic Design ligt de nadruk op experimentele ideevorming en conceptueel onderzoek.

Ruimte voor jou

Het curriculum biedt veel ruimte om jouw ambities in vernieuwende en kritische praktijken te onderzoeken.

Internationale erkenning

Een internationaal erkende afdeling met talentvolle studenten en prijswinnende alumni.

Topdocenten aan je zijde

Je wordt begeleid door vooraanstaande, multidisciplinaire docenten.

State-of-the-art faciliteiten

Geavanceerde faciliteiten en goed uitgeruste werkplaatsen voor alle studenten.

Verbonden met de wereld

Een netwerk van talentvolle studenten en internationale invloeden.

Showreel design & produced by Brian Hermelijn and Eunju Park.

Een innovatieve, kritische en toekomstgericht studie 

Toekomstgerichtheid kan vele vormen aannemen. In de praktijk is Graphic Design, zowel theoretisch als in het vakgebied zelf, voortdurend in beweging; het publiek, nieuwe technologieën en communicatieplatforms vervagen grenzen en het perspectief en de positie van ontwerpers komt ter discussie - vaak met een hoge snelheid.

De bachelor Graphic Design in Arnhem (GDA) is een vierjarige opleiding voor studenten met een sterke motivatie en een open, kritische blik. Er wordt veel onderzoek gedaan naar opkomende sociale, politieke en milieuvraagstukken en studenten houden zich bezig met complexe ethische kwesties door middel van graphic design perspectieven tijdens hun studie. De studie biedt mogelijkheden om uit te blinken in vakken zoals Type & Typography, Design Research, Experiment & Motion, Interactive Media en Design Theory. GDA-studenten worden opgeleid tot sterke ontwerpers/researchers, maar zijn ook flexibel en staan open voor andere perspectieven.

Er ligt een sterke nadruk op individualiteit en het vermogen om te kunnen functioneren in gezamenlijke en onconventionele situaties. De leerbeleving van studenten staat centraal in alle besluitvorming binnen de afdeling. Cohesie, flexibiliteit, gelijkheid en eenheid tussen de verschillende jaarlagen, studenten en docenten staat centraal. GDA investeert continue in de didactische praktijk en onderzoek.

GDA-alumni onderscheiden zich in hun professionele carrière door uitstekende conceptuele, analytische en visuele vaardigheden en een solide kennis van graphic design als vakgebied. Ze zijn in staat om hun praktijk veerkrachtig te maken en te reageren op de steeds veranderende werkomstandigheden.

Je kunt de bachelor Graphic Design ook volgen in Zwolle.

Binnenkijken

Benieuwd hoe ArtEZ Academie voor Art & Design Arnhem er van binnen uitziet? Proef de sfeer in de werkplaatsen, ateliers, leslokalen, kantine of mediatheek en bezoek de academie online! Een tour in je eigen tempo.

Virtual tour