Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Docent Muziek
Bachelor Docent Muziek Enschede ArtEZ
Bachelor Docent Muziek Enschede ArtEZ Foto: Rob Elsjan

Docent Muziek

Foto: Rob Elsjan
  • Bachelor
  • 4 jaar, voltijd
  • Nederlands
  • Enschede

Met de opleiding Docent Muziek van ArtEZ in Enschede word je een vernieuwende muziekdocent met een eerstegraads lesbevoegdheid. Daarnaast ben je expert in het werken met groepen.

Ontdek meer

  1. Facebook
  2. YouTube
  3. Instagram
Docent Muziek

Waarom kiezen voor Docent Muziek in Enschede?

Uitstekende baankansen

Afgestudeerd? Dan ben je breed inzetbaar en kun je zowel binnen als buiten de schoolmuren vaak direct aan de slag.

Betekenisvol onderwijs

Na je opleiding ben jij een enthousiaste en inspirerende muziekdocent die betekenisvol muziekonderwijs geeft.

Duizendpoot

Je wordt opgeleid tot een ondernemende muziekdocent met een eerstegraads lesbevoegdheid, ook voor ckv en kunst algemeen.

Horizon verbreden

De focus ligt op jazz en pop, maar je komt met alle muziekstromingen in aanraking. Specialiseer je in datgene wat jij leuk vindt.

Belangrijke pijlers

Het inzetten van muziektechnologie en het leren lesgeven aan leerlingen met een beperking staan centraal in de opleiding.

Praktijkgericht

Een afwisselende, toekomstgerichte studie met een diversiteit aan stageplekken en unieke projecten.

De opleiding Docent Muziek is ook te volgen bij ArtEZ in Zwolle.

Topopleiding voor muzikale duizendpoten

Maak je graag muziek en vind je het leuk om met groepen samen aan één doel te werken? Bij de opleiding Docent Muziek in Enschede hebben we maar één drive: de beste muziekdocenten afleveren. Docenten die anderen weten te verleiden om zich muzikaal te ontwikkelen. Belangrijke accenten in ons studieprogramma zijn het ontwikkelen en inzetten van muziektechnologie en de specialisatie orthopedagogisch muziekdocent. Na de opleiding mag je de titel Bachelor of Music in Education (BEd) voeren en heb je een eerstegraads lesbevoegdheid. Hiermee mag je behalve muzieklessen ook de vakken ckv en kunst algemeen geven. Wil je muziekdocent worden en heb je al een bachelordiploma Muziek of Muziektherapie of een pabo-diploma? Dan kun je met de verkorte opleiding zij-instroom docent muziek (Docent Muziek op Maat) in twee of drie jaar een eerstegraadsbevoegdheid halen. ArtEZ biedt ook in Zwolle een opleiding tot Docent Muziek.