Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

No University - Center for Advanced Studies

Kunsteducatie
Maatschappij
Experiment
Lectoraat Art education as Critical Tactics
  • Partner(s): Academiehuis Grote Kerk Zwolle, Coolwater
  • Financiër(s): Joint Venture No University
  • Gestart in: januari 2022

No University is een internationale gemeenschap van non-conformistische kunstenaars, makers en wetenschappers, die samenwerken aan interdisciplinair, multi-level, non-reductionistisch onderzoek en experimenten met betrekking tot de belangrijke maatschappelijke uitdagingen van de komende decennia: duurzaamheid, gelijkwaardigheid en veerkracht.

No University. Center for Advanced Studies

Dit experimentele project draait om de behoefte aan een nieuwe vorm van hoger onderwijs, ondergebracht bij een University of the Arts (ArtEZ), dat bijdraagt aan een duurzame, rechtvaardige en veerkrachtige samenleving. Deze nieuwe vorm van onderwijs is gepositioneerd als een 'Center for Advanced Studies' waar wetenschappers kunnen werken aan thema's op systeemniveau, gefinancierd door beurzen. De No University - Advanced Studies Community is in januari 2022 van start gegaan in een samenwerking tussen WO, HBO en MBO in Zwolle.

Evenementen en lezingen

Bekijk ook de eventskalender met openbare lezingen in het kader van de lezingenreeks die No University Center for Advanced Studies aanbiedt in het Academiehuis Grote Kerk, Zwolle. De lezingen worden gegeven door inspirerende wetenschappers, kunstenaars, en makers.

Publicatie

'No University. A Creative Turn in Higher Education' verkent een onderwerp dat ongelooflijk belangrijk is voor de toekomst van onze samenleving: de innovatie van het hoger onderwijs. Dit boek over No University is een must voor iedereen die de hedendaagse structuur van het hoger onderwijs in twijfel trekt en op zoek is naar een meer veerkrachtige, rechtvaardige en duurzame toekomstige samenleving, met name door de kunsten en geesteswetenschappen te herpositioneren.

Meer over het project