Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Architectuur
Opleiding Master Architectuur bij ArtEZ
Opleiding Master Architectuur bij ArtEZ Living Monument - Sarina Bleumink- Archiprix 2020

Architectuur

Living Monument - Sarina Bleumink- Archiprix 2020
  • Master
  • 4 jaar, concurrent
  • Nederlands
  • Arnhem

Architecten staan met twee benen in de samenleving en leveren daar een belangrijke bijdrage aan. Met creatief en inspirerend werk beïnvloed en verbeter je de levens van mensen en de wereld. Om die ook in de toekomst leefbaar te houden: voor onszelf, de natuur en de generaties na ons. We moeten een nieuwe weg inslaan en staan voor een grote opgave, waar jij als architect een actieve rol in speelt.

Architectuur

Waarom kiezen voor de master Architectuur?

Atmosferisch ontwerponderwijs

Sterk beeldend en praktijk-georiënteerd onderwijs in een kleinschalige, open en multidisciplinaire omgeving

Hoog niveau

Ontwikkel je tot een architect die ontwerpen van hoge kwaliteit levert

Maak het verschil

Draag met verbeeldingsrijke ontwerpen actief bij aan een duurzame en sociaal veilige wereld

Uitgebreid excursieprogramma

Verbreed je horizon met kleine en grote excursies in binnen- en buitenland

Leer pionieren

Experimenteer en wandel buiten de gebaande paden

Concurrent onderwijs

Tegelijkertijd studeren en werken en diploma met toegang tot inschrijving in het Architectenregister

Zelfstandig architect worden

De master Architectuur bij ArtEZ biedt concurrent onderwijs. Dat wil zeggen dat de opleiding bestaat uit werken én studeren. Studeren doe je in Arnhem, op vrijdag en op zaterdagochtend. Dan ga je aan de slag met de creatieve kant van het vak: experimenteren, pionieren, reflecteren en vrij ontwerpen. Werken doe je 20 tot 32 uur per week bij een architectenbureau, op maandag t/m donderdag. Daar pas je toe wat je tijdens de opleiding leert.

Anders leren kijken

Als masterstudent Architectuur bij ArtEZ ga je op een uitdagende manier aan de slag met thema’s als ruimte, materiaal, context en verhaal. Je gaat op creatieve en conceptuele wijze aan de slag met het ontwikkelen van ruimtelijke oplossingen voor actuele ontwerpopgaven, en werkt uit hoe die gerealiseerd kunnen worden in de praktijk. Je leert vrij en creatief denken en ontwikkelt een nieuwe manier van kijken: zo ontwikkel je je tot een eigenzinnige professional met de kennis en kunde om het voortouw te nemen in het vormgeven van de verhouding tussen mens en ruimte. Als technisch tekenaar, ontwerper of als architect.

Er wordt geen stempel op je gedrukt, je wordt geholpen om je eigen stempel te ontwikkelen. Dat komt met name door de kwalificatie pionieren. Juist door het experimenteren ontdek ik ook meer van mijn talenten. Ik kwam er bijvoorbeeld achter dat ik goed ben in het verhalend overbrengen van een ontwerp.

ANTOINE BOWERS, student

Deze masteropleiding is door de NVAO geaccrediteerd en daarmee opgenomen in de Keuzegids masters 2022. Op basis van de in de Keuzegids meegenomen studentenoordelen, scoort deze master bovengemiddeld op het thema Voorbereiding loopbaan.