Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Bovengemiddelde scores voor zeven masteropleidingen in Keuzegids masters 2024

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Muziek
  • Architectuur en...
  • Docentopleidingen

Zeven masters van ArtEZ scoren bovengemiddeld tot excellent op verschillende onderdelen. Dat blijkt uit de Keuzegids Masters 2024. Het gaat om de masters ArchitectuurCritical Fashion PracticesDAI Art Praxis, international Master Artist EducatorKunsteducatieMuziektherapie, en Werkplaats Typografie. In de onafhankelijke Keuzegids is de beoordeling van masterstudenten opgenomen over hun opleidingen op inhoud, docenten, toetsing, voorbereiding, loopbaan en sfeer.  

Master Kunsteducatie, één van de masters met een bovengemiddelde score. Foto gemaakt tijdens de finals presentatie 2023.
Master Kunsteducatie, één van de masters met een bovengemiddelde score. Foto gemaakt tijdens de finals presentatie 2023.

Inhoud en sfeer: je vindt het bij ArtEZ  

In de Keuzegids worden de masters van verschillende hogescholen, binnen hun respectievelijke sector, vergeleken. Ten opzichte van het gemiddelde hebben de twee masters in kunsteducatie van ArtEZ – de international Master Artist Educator en de master Kunsteducatie, - een bovengemiddelde score op sfeer en inhoud. Ook de master Architectuur scoort hoog op het onderdeel voorbereiding op loopbaan. De master Muziektherapie scoort bovengemiddeld op inhoud en loopbaanvoorbereiding.  

Excellente toetsingsmethodes  

Opvallend zijn de scores van de Fine Art en Design masters van ArtEZ – de master Critical Fashion PracticesDAI Art Praxis en Werkplaats Typografie. Deze masteropleidingen kregen voor het onderdeel ‘toetsing’ een excellente score, en worden bovengemiddeld gewaardeerd door de studenten op inhoud, docenten en sfeer.   

 Marjolijn Brussaard, voorzitter College van Bestuur is blij met deze uitslag. "Ik ben enorm trots om dit jaar zoveel masters zo goed te zien presteren met opleidingen met excellente scores. Dit was niet gelukt zonder het harde werk van onze docenten, coördinatoren, hoofden van de opleiding, en natuurlijk de studenten. Ook toont deze score het belang aan van je stem en mening laten laten horen als student over je opleiding, bijvoorbeeld via de NSE. Want op die manier krijgen we echt een goed inzicht van de kwaliteit van ons onderwijs. Kortom: trots, op de opleidingen en studenten,” aldus Brussaard. 

Ik ben enorm trots om dit jaar zoveel masters zo goed te zien presteren met opleidingen met excellente scores. Dit was niet gelukt zonder het harde werk van onze docenten, coördinatoren, hoofden van de opleiding, en natuurlijk de studenten.

Marjolijn Brussaard, voorzitter College van Bestuur

Studentenoordelen op basis van NSE  

De studentenoordelen in de Keuzegids zijn gebaseerd op de jaarlijkse Nationale Studenten Enquête (NSE). Daaruit selecteert de Keuzegids de belangrijkste vragen. In de Keuzegids masters 2024 zijn de NSE-resultaten van de enquête van 2023 gebruikt. De gids bevat daarmee de meest recente kwaliteitsmeting op basis van studentenoordelen over masteropleidingen in het hbo. Alle vijftien masteropleidingen van ArtEZ zijn door de NVAO geaccrediteerd en  opgenomen in de Keuzegids masters 2024.  

Over de Keuzegids masters 2024  

De Keuzegids masters 2024 biedt een jaarlijks overzicht van de geaccrediteerde masteropleidingen in Nederland. De Keuzegids bevat studiebeschrijvingen, toelatingseisen, kwaliteitsoordelen van studenten, informatie over baankansen en startsalarissen per vakgebied. De informatie uit de Keuzegids masters stelt toekomstige studenten in staat weloverwogen  hun masteropleiding te kiezen.  

De Keuzegids masters wordt jaarlijks samengesteld door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie en vergelijkt alle geaccrediteerde masteropleidingen aan de Nederlandse hogescholen én universiteiten. De beoordelingen in de gids worden onder meer opgesteld aan de hand van studentenoordelen uit de Nationale Studenten Enquête (NSE) en accreditatiegegevens. Wanneer het aantal studenten dat deel heeft genomen aan de NSE te laag is, worden er geen studentenoordelen in de Keuzegids opgenomen.   

 Meer informatie over de Keuzegids masters is te vinden op www.keuzegids.nl. Meer informatie over de methodiek achter de Keuzegids masters 2024 en hoe deze beoordelingen tot stand komen vind je hier.