Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Architectuur
Opleiding Master Architectuur bij ArtEZ
Opleiding Master Architectuur bij ArtEZ Living Monument - Sarina Bleumink- Archiprix 2020

Architectuur

Living Monument - Sarina Bleumink- Archiprix 2020
  • Master
  • 4 jaar, concurrent
  • Nederlands
  • Arnhem

Architecten staan met twee benen in de samenleving en leveren daar een belangrijke bijdrage aan. Met creatief en inspirerend werk beïnvloed en verbeter je de levens van mensen en de wereld. Om die ook in de toekomst leefbaar te houden: voor onszelf, de natuur en de generaties na ons. We moeten een nieuwe weg inslaan en staan voor een grote opgave, waar jij als architect een actieve rol in speelt.

Architectuur

Waarom kiezen voor de master Architectuur?

Atmosferisch ontwerponderwijs

Je krijgt sterk beeldend en praktijk-georiënteerd onderwijs in een kleinschalige, open en multidisciplinaire omgeving.

Hoog niveau

Je ontwikkelt je tot een architect die ontwerpen van hoge kwaliteit levert.

Maak het verschil

Je draagt met verbeeldingsrijke ontwerpen actief bij aan een duurzame en sociaal veilige wereld.

Uitgebreid excursieprogramma

Je verbreedt je horizon met kleine en grote excursies in binnen- en buitenland.

Pionieren en experimenteren

Je leert experimenteren en wordt uitgedaagd buiten de gebaande paden te wandelen.

Concurrent onderwijs

Deze masteropleiding biedt concurrent onderwijs: je werkt en studeert tegelijkertijd. Je past dus direct toe wat je tijdens de opleiding leert!

Unieke omgeving voor creatieve architecten

Als masterstudent Architectuur bij ArtEZ ga je aan de slag met thema’s als ruimte, materiaal, context en verhaal. Je ontwikkelt op creatieve en conceptuele wijze ruimtelijke oplossingen voor actuele ontwerpopgaven, en werkt uit hoe die gerealiseerd kunnen worden in de praktijk.

Je leert vrij en creatief denken en ontwikkelt een nieuwe manier van kijken: zo ontwikkel je je tot een eigenzinnige professional met de kennis en kunde om het voortouw te nemen in het vormgeven van de verhouding tussen mens en ruimte. Als technisch tekenaar, ontwerper of als architect.

Concurrent onderwijs

De master Architectuur bij ArtEZ biedt concurrent onderwijs. Dat wil zeggen dat de opleiding bestaat uit werken én studeren. Studeren doe je in Arnhem, op vrijdag en op zaterdagochtend. Dan ga je aan de slag met de creatieve kant van het vak: experimenteren, pionieren, reflecteren en vrij ontwerpen. Werken doe je 20 tot 32 uur per week bij een architectenbureau. Daar pas je toe wat je tijdens de opleiding leert.

Er wordt geen stempel op je gedrukt, je wordt geholpen om je eigen stempel te ontwikkelen. Juist door het experimenteren ontdek ik ook meer van mijn talenten. Ik kwam er bijvoorbeeld achter dat ik goed ben in het verhalend overbrengen van een ontwerp.

ANTOINE BOWERS, student

Met je diploma op zak heb je het recht om je in te schrijven in het Architectenregister en mag je de titel Architect voeren. Op basis van de Keuzegids masters 2024 studentenoordelen, scoort de masteropleiding Architectuur scoort bovengemiddeld hoog op het thema Voorbereiding loopbaan.