Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Architectuur
Menu Architectuur

Na de studie

Na de studie

Na de master Architectuur voer je de titel Master of Science en kun je je als architect laten registreren in het Nederlandse Architectenregister. Je mag dan de titel architect voeren, waarna je bijvoorbeeld bij een architectenbureau aan de slag kunt of zelf een architectenbureau kunt starten.

Architectenregister

Het diploma van de master Architectuur geeft recht op inschrijving in het Architectenregister; het buitenschools curriculum is gelijkwaardig aan de beroepservaringsperiode zoals die in de Wet op de Architectentitel staat beschreven. Met je diploma mag je de titel Architect voeren.

Europees erkend

Het Nederlandse register is Europees erkend: eenmaal afgestudeerd kun je jouw beroep dus in de gehele Europese Unie uitoefenen. Bovendien wordt de Nederlandse mastertitel internationaal gewaardeerd als hoogwaardig – het diploma geeft op veel plaatsen in de wereld toegang tot werk.

Titel en diploma

Na succesvolle afronding van de Master Architectuur mag je de titel Master of Science (MSc) voeren.

Deze studie is in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) te vinden onder code 44336. De formele opleidingsnaam, waaronder deze studie bekend is bij het CROHO, is Master Architectuur. Deze CROHO-naam komt op je diploma te staan.

Direct aanmelden

Weet je genoeg en wil je je aanmelden? Klik dan door naar Studielink.

Direct aanmelden bij Studielink