Master Muziek: The Sound of Innovation

Toelating

Toelating

Voor de master The Sound of Innovation moet je een toelatingsexamen doen. Je kracht om te innoveren is naast je muzikaliteit belangrijk. Wat wil je vernieuwen? Welke ideeën heb je? Wat wil je ontwikkelen? En, welk onderzoek wil je doen?

Samenvatting toelatingseisen

  • Je hebt een afgeronde bachelor- of masteropleiding en een aantoonbaar talent voor muziek schrijven, spelen of produceren.
  • Heb je geen afgeronde bachelor Muziek? Dan moet je muzikale instroomniveau minimaal gelijkwaardig zijn aan het eindniveau BA Docent Muziek of BA Muziektherapie.
  • Je kunt je talent en ontwikkelingsmogelijkheden overtuigend aantonen met een showreel of portfolio met eigen muziek of audioproducties.
  • De uitslag van je toelatingsexamen is positief.
  • Voor elke masterstudie gelden taaleisen. Taaleis voor deze Engelstalige studie is IELTS 5.5 of vergelijkbaar. Meer informatie >>

Niet alleen muziek

Ook met deze opleidingen kun je je aanmelden: Musicologie, Kunst- en cultuurgeschiedenis, Communicatie, Sociologie, Communication en Multimedia design, Onderwijskunde, Psychologie, Technologie, Rechten, Economie of Bedrijfskunde.

Toelatingsexamen

Na je aanmelding voor de master The Sound of Innovation, krijg je informatie over de toelating toegestuurd. Het toelatingsexamen is een auditiegesprek van ongeveer 30 minuten. Tijdens dit gesprek leg je jouw plannen en keuzes uit en kun je vragen over de opleiding stellen. We kijken of je ideeën en wensen passen bij je ambities, realistisch en uitvoerbaar zijn en of het op masterniveau is. De auditiegesprekken zijn in april of juni. Ben je student van buiten de EU? Dan doe je auditie via Skype in februari of maart. Je weet dan eerder of je bent toegelaten en hebt de tijd om je start goed voor te bereiden.

Motivatie

De basis voor het auditiegesprek is een motivatiebrief, een showreel of portfolio met eigen werk en een presentatievideo. De presentatievideo is creatief en origineel. Kom in de video zo snel mogelijk to the point; geen lange intro’s of complete songs. Hou het kort en bondig, tijdsduur maximaal vijf minuten. Brief, video, showreel of portfolio stuur je uiterlijk 3 weken voor het auditiegesprek op.

Uitslag en geldigheid

Direct na het toelatingsexamen maakt de commissie het advies aan de examencommissie bekend. De examencommissie beslist over je plaatsing. De uitslag hoor je schriftelijk binnen 3 weken. De toelating geldt alleen voor de opleiding waarvoor je je hebt aangemeld en voor het studiejaar dat direct volgt op het toelatingsexamen.