Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Open dag ArtEZ Conservatorium in Enschede

Op de open dag van het Conservatorium in Enschede kun je kennismaken met de bachelor- en masteropleidingen. Kom binnen en leer onze docenten, studenten en onderwijs team kennen. Alle bachelor opleidingen in Enschede zijn Topopleiding. Dat maakt Enschede een toplocatie voor een carrière in de muziek.

ArtEZ Conservatorium Van Essengaarde 10 Enschede

Welke opleidingen zijn aanwezig?

Bachelors

Docent MuziekDocent Muziek op MaatMediaMusicMuziektherapiePopacademie

Masters

Pre-master Muziektherapie, MuziektherapieThe Sound of Innovation

Programma en aanmelden

We bieden een propvol programma aan zodat jij een goede keuze kan maken. Stel al je vragen, bezoek de opleidingsvoorlichtingen, kijk en luister naar veel muziek of doe mee met een van de workshops. Test je theoriekennis m.b.v. een proeftoelatingsexamen, laat je demo beoordelen door een van onze docenten of kom voorspelen op je eigen instrument. 

Het Conservatorium barst uit zijn voegen van de muziek!
Gedurende de hele dag zit het Conservatorium vol muziek in allerlei vormen en maten gecombineerd met het allerbeste op het gebied van technologie, muziekonderwijs en muziektherapie. Het Conservatorium in Enschede heeft dit jaar wederom vier Topopleidingen in huis wat het wederom een Toplocatie maakt om een succesvolle muziekprofessional te worden.

In de kleine en grote zaal van het muziekcentrum en in onze eigen theaterzaal treden bands en singer songwriters op of kun je deelnemen aan de sing-a-long. De open lessen, popworkshops, instrument demonstraties en live performances van de studenten MediaMusic zijn nog maar een kleine greep uit de vele vormen waaraan je kan horen dat muziek hier uit alle kieren en gaten stroomt.

Breng je instrument mee! en bezoek één van de hoofdvakpresentaties van de Popacademie. 

Demodrop 
Wil jij toelating doen voor Singer songwriter of Beats & Rhymes aan de Popacademie of voor een van de vijf profielen van MediaMusic? Heb jij een toffe track die je wil laten beoordelen? 
Breng jouw demo mee naar de open dag; wij geven je feedback en advies.  
Inschrijven kan na binnenkomst bij de infobalie in de kantine

Theorie en Toelating
Gedurende de dag zijn er meerdere sessies waarin je je kunt oriënteren op een vooropleiding, theorietoets en toelatingsexamen.

Muziektheorietoets & Stemtest
Om je huidige kennis van muziektheorie te testen kun je een proef toelatingsexamen doen. De test is geheel vrijblijvend en geeft je een indruk van hoe het theorie examen in z’n werk gaat.
Naast de theorietoets kun je ook een stemtest af laten nemen.
Inschrijven kan na binnenkomst bij de balie in de kantine of bij de onderwijsbalie op de 1e verdieping.

Diverse workshops
Gedurende de dag zijn er diverse workshops waar je aan mee kunt doen. Vooraf inschrijven is niet nodig, loop gewoon binnen en doe mee

Alvast sfeer proeven

 

Disciplines

Muziek , Docentopleidingen