Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Afstudeervoorstelling Docent Theater: kwetsbaarheid is een kracht

  • Theater
  • Docentopleidingen

Ismene is niet zoveel waard. Maar moet je heldhaftig zijn om iets waard te zijn?” Merel Smit heeft de opleiding Docent Theater Arnhem gedaan en in een video vertelt ze over haar finals voorstelling. Mijn afstudeervoorstelling gaat over het verhaal van Ismene, het zusje van Antigone. Ik heb drie speelsters die uitpluizen hoe het is om het zusje te zijn van een grote, heldhaftige vrouw in de Griekse tragedies.

Afstudeervoorstelling Docent Theater: kwetsbaarheid is een kracht

Merel behandelt de onderwerpen onzekerheid, kwetsbaarheid en wat het betekent om iets waard te zijn:: “Onzekerheid wordt vaak gezien als iets zwaks, want het is je kwetsbaar opstellen. Ik zie juist je kwetsbaar opstellen als een kracht. Omdat je laat zien dat je mens bent. Dus ik probeer vanuit die onzekerheid een krachtige vrouw neer te zetten. 

Video by Collector

Tijdens de bacheloropleiding Docent Theater Arnhem word je niet tot een traditionele theaterdocent opgeleid, maar tot ‘artist educator in theatre’. Want na de opleiding kan je aan de slag gaan als theatermaker of theaterdocent binnen het onderwijs, maar ook bijvoorbeeld als zelfstandig cultureel ondernemer en/of regisseur in het theater. In plaats van losse vakken volgen, werk je vanuit projecten. Tijdens trainingslessen werk je aan vaktechnische vaardigheden, in seminars ga je aan de slag met theorie, je volgt schrijflessen, krijgt feedbacklessen en je wordt begeleid door verschillende docenten, zoals een scenograaf en dramaturg.

Meer info over Docent Theater in Arnhem