Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Oog voor beeldend talent - basis
Menu Oog voor beeldend talent - basis

Programma

Programma

Het eigen makersschap staat centraal in de Post-hbo cursus Oog voor beeldend talent. Door zelf te onderzoeken, eigen werk te maken en hierop te reflecteren, ga je op een nieuwe manier aan de slag met je eigen beeldend werk. Door verbredende en verdiepende bijeenkomsten te organiseren plaatsen we je eigen werk en dat van anderen in de actualiteit.

We beginnen de cursus met het leren kennen van de mede-cursisten en elkaars werk. Ook zijn er ontmoetingen met diverse docenten en studenten van alle studierichtingen (hoe staan zij in hun studie, wat verwachten zij van de toekomst, hoe zijn ze in de opleiding ingestroomd). We bespreken de rol van de beeldende docent in het onderwijs. Wat zijn de huidige rollen en betekenissen van kunst en design in de samenleving? Hoe motiveer je leerlingen voor een beeldende kunst of designopleiding en hoe help je hen op weg? Hierbij ontvang je informatie over het huidige hbo kunstonderwijs en wat dit vraagt van studenten. 

Tijdens de volgende bijeenkomsten wordt er gewerkt aan het op gang brengen of voortzetten van het eigen beeldend onderzoek door middel van werkbesprekingen, workshops en thuisopdrachten. Je presenteert je werk en ontvangt gerichte feedback. We delen persoonlijke conclusies met elkaar en geven inspiratie voor een vervolg. Dit doen we onder begeleiding van academiedocenten en door het uitwisselen van informatie en expertise. De opgedane kennis is direct toe te passen binnen het onderwijs.

Oog Community

Tijdens de cursusperiode vormen we met de cursisten een Oog Community. Deze community heeft als doel expertise uit te wisselen, elkaar te kunnen opzoeken, elkaar te informeren over interessante activiteiten, voorlichtingen te organiseren etc.