Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

ArtEZ Conservatorium studenten vallen in de prijzen tijdens Booster Festival

  • Muziek

Liefhebbers van de Nederlandse popcultuur vielen zaterdag 6 april met hun neus in de Enschedese boter. ArtEZ Conservatorium organiseerde - in samenwerking met onder andere Metropool Enschede - het Booster Festival. (Opkomende) talentvolle muzikanten kregen tijdens deze dag volop netwerkmogelijkheden en enorm veel inspiratie om nieuwe stappen te kunnen zetten in de muziekindustrie. Traditiegetrouw werd ook De Popprijs Overijssel uitgereikt en deze ging naar de band Droom Dit.

ArtEZ Conservatorium studenten vallen in de prijzen tijdens Booster Festival
Hiigo & Droom Dit vallen in de prijzen

Popprijs Overijssel

Netwerkorganisatie en Booster-partner Poppunt Overijssel heeft zaterdagavond de Popprijzen Overijssel uitgereikt. De Popacademie-studenten van Droom Dit wonnen de Popprijs Overijssel, het Zwolse Hiigo (studenten van de opleiding Docent Muziek) wonnen met hun liedje 'Tankstation' de Beste Track 2023. Met de prijzen zet Poppunt Overijssel artiesten, organisaties en personen in de spotlight die het afgelopen jaar een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de Overijsselse popcultuur. De prijzen werden uitgereikt aan het begin van de avond in Metropool Enschede.

Ik ben supertrots op onze bands Droom Dit en Hiigo voor het winnen van de Overijsselse Popprijzen. Met Droom Dit als winnaar van de Popprijs Overijssel en het Zwolse Hiigo als winnaar van de beste track, is het voor mij ook een bevestiging van de vruchtbare voedingsbodem die ArtEZ Conservatorium is.” - Rob Kramer, Directielid ArtEZ Conservatorium 

Benieuwd naar Booster Festival?

In de aanloop naar zaterdag 6 april werden er in Metropool Enschede Booster Livesessies opgenomen. Drie dagen intensief filmen door de Tornado Filmcrew leverden 12 prachtige live-registraties op van Overijssels en Gelders talent. Bijna elk genre is vertegenwoordigd in de livesessies. Het grootste gedeelte van deze artiesten was ook terug te zien tijdens het showcasefestival. Alle livesessies zijn te zien via boosterfestival.nl.

We kijken terug op een geslaagde Booster-editie en dat zoveel goede artiesten, muziekindustrie en publiek ons festival heeft weten te bereiken. Ook zijn we trots dat zoveel artiesten in de afgelopen 10 jaar op Booster hun eerste stappen hebben gezet en nu vast onderdeel zijn van het muzieklandschap." - Pim Kokkeler, directeur Booster