Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Bachelor
Menu Docent Theater

Visie

Visie

Volg je de opleiding Docent Theater in Zwolle dan word je opgeleid tot een innovatieve en geëngageerde theaterdocent en theatermaker die midden in de maatschappij staat. Je bent een verhalenverteller en een verbinder.

Human presence

In het werk van de theaterdocent is de mens altijd aanwezig. De mens toont zich oprecht, eerlijk, ongepolijst, in verbinding met anderen, in gedachten, in het verhaal, in de nabijheid, spelend, pratend, handelend, vormgegeven of kwetsbaar.

Je zet mensen aan het denken met dat wat jij hebt gemaakt. Een theaterdocent heeft goed oog voor wat er speelt in de wereld, heeft een grote interesse in anderen en gaat op zoek naar verhalen die verteld moeten worden. Dit weet de theaterdocent om te zetten in een beeldend, theatraal product.

Tijdens de opleiding leer je om zelfstandig, kritisch en ondernemend te denken en je bewust te zijn van je omgeving en maatschappelijke discussies. Wij bieden je hiervoor een multidisciplinaire leeromgeving. Zo krijg je onder andere les in het werken met moderne technieken en technologieën zoals video-mapping (grote projecties) en sounddesign. Naast voorstellingen maak je ook theatrale installaties en organiseer je diners en happenings op verschillende locaties in én buiten het theater. Tijdens diverse projecten werk je ook samen met studenten van andere kunstopleidingen, waaronder studenten van Art & Design en het Conservatorium. In deze samenwerkingen maak je kennis met het kunstenaarschap in de breedste zin van het woord en leer je werken in een andere dynamiek.

Zelfstandige studenten op een Intensieve opleiding

Kies je voor deze opleiding in Zwolle dan moet je er helemaal achter staan. De opleiding is pittig, in die zin dat het je volledig in beslag neemt. De opleiding zoekt zelfstandige studenten die weten waarom ze kiezen voor het vak theaterdocent. We zoeken studenten die de opleiding volgen omdat ze willen leren, nieuwsgierig zijn en willen ontdekken. In het integrale onderwijs van de opleiding zoekt de student zelfstandig naar zijn eigen leerroute. Op die basis bouw je het uitgebreide pakket aan competenties waaraan je als theaterdocent moet gaan voldoen.

Waarom Zwolle?

Zwolle is een stad waar steeds meer gebeurt. Zowel tijdens als na de opleiding word je door de stad ondersteund in het ontwikkelen van jouw talenten. Zo werkt Docent Theater Zwolle samen met de Zwolse Theaters in het Theaterlab. Je kunt deelnemen aan masterclasses, congressen en debatten. Ook worden voorstellingen van de opleiding geprogrammeerd in de Zwolse Theaters en kun je gratis naar alle voorstellingen. Nadat je afgestudeerd bent, kun je in aanmerking komen voor een makers-subsidie en een werkruimte voor twee jaar. Zo kun je direct als theatermaker aan de slag.