Docent Theater

Toelating

Goed voorbereid naar het toelatingsexamen?

Volg een Vooropleiding Theater.

Toelating

ArtEZ zoekt voor de opleiding Docent Theater in Zwolle eigenzinnige en gedreven mensen die als leerkracht en theatermaker anderen willen inspireren en verder willen brengen. Daarnaast moet je aan de diploma- en taaleisen voldoen.

Toelatingseisen Docent Theater

  • Vwo, havo, mbo (niveau 4), vhbo, of een gelijkwaardig diploma.
  • Voor buitenlandse studenten gelden taaleisen.
  • Positieve uitslag van het toelatingsexamen. Hierin onderzoeken we wat je kansen zijn om in de studie te slagen.

Toelatingsexamen

Je doorloopt een intensieve selectieprocedure van drie dagen. Daarin wordt gelet op aanleg, interesse en attitude. Ook wordt gekeken naar je vermogen om je op het artistieke vlak verder te ontwikkelen én of je op al deze gebieden voldoende basiskwaliteiten hebt om de opleiding binnen vier jaar af te ronden. De selectiecommissie adviseert de Examencommissie of je wel of niet toegelaten wordt. 

Data selectierondes

Dinsdag 22 januari + woensdag 23 januari + donderdag 24 januari 2019
Dinsdag 2 april + woensdag 3 april + donderdag 4 april 2019
Woensdag 12 juni + donderdag 13 juni + vrijdag 14 juni 2019

Uitslag en geldigheid

Je krijgt binnen vijf dagen na afloop van de selectie bericht of je toegelaten bent. Gedurende de selectie geven we je via feedback inzicht in ons oordeel over je geschiktheid voor de opleiding.

Een positieve toelating is alleen geldig voor de opleiding waarvoor je je hebt aangemeld. Als je voor een opleiding of specialisatie op een andere locatie toelating wilt doen, moet je je hier apart voor inschrijven. De toelating is uitsluitend geldig voor het studiejaar dat direct volgt op het toelatingsexamen.

Let op: Het heeft dus alleen zin om toelating te doen als je volgend studiejaar kunt starten met de opleiding. 

Aanmelden 

Aanmelden doe je via Studielink. Je krijgt informatie thuisgestuurd over de datum waarop je wordt verwacht en over hoe je je kunt voorbereiden.