Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Creative Writing

Creative Writing

  • Bachelor
  • 4 jaar, voltijd
  • Nederlands
  • Arnhem

Beginnende schrijvers en verhalenvertellers die volwaardig schrijver willen worden, zitten goed bij de hbo-schrijfopleiding Creative Writing in Arnhem. Je krijgt daar de ruimte om te experimenteren met allerlei richtingen: van romans creëren tot schrijven voor Virtual Reality. Zo ondervind je wat jij je eigen wilt maken, waar je schrijfhart sneller van gaat kloppen en bovenal: wat schrijver zijn voor jou betekent.

Creative Writing

Waarom kiezen voor Creative Writing?

Unieke schrijfopleiding

Enige voltijd hbo-studie voor het schrijven én presenteren van proza, drama, poëzie, documentaire en literaire non-fictie.

Meteen aan het werk

Je maakt eigen literair werk zoals fictie, non-fictie, poëzie, performances, documentaires en podcasts en krijgt al tijdens de opleiding mogelijkheden om dit te delen.

Alle ruimte voor jouw ideeën

Afhankelijk van de actuele ontwikkelingen in het literair vakgebied ontwikkel of leer je nieuwe vormen om je in uit te drukken.

Jezelf ontdekken

Veel aandacht voor creatief onderzoek om je eigen ambities, talenten en interesses te ontdekken.

Netwerk opbouwen

Je bouwt tijdens deze schrijfopleiding al aan een netwerk zodat je na je studie op veel plekken een baan kunt vinden.

Goede connecties

Nauwe samenwerkingen met diverse literaire festivals of organisaties zoals Wintertuin, Nieuwe Types en het EACWP maar ook stageplekken van uitgeverij tot publieke omroep.

Schrijvers die verder kijken dan de tekst op papier

Een hbo-opleiding om schrijver te worden, dat kan bij Creative Writing in Arnhem. Het is de eerste hbo-kunstopleiding waar je jezelf met hulp van gerenommeerde schrijvers, dichters en professionals uit de literaire wereld kunt ontwikkelen tot volwaardige schrijver en maker. De nadruk ligt in de studie op geschreven tekst, maar je kunt er ook voor kiezen je te richten op andere presentatievormen zoals zines, audio of performance. Ook is er veel aandacht voor creatief onderzoek zodat je kunt ontdekken waar je talenten, ambities en mogelijkheden liggen.

In het begin van de opleiding maak je kennis met veel verschillende vormen van verhalen vertellen en gedurende de opleiding krijg je steeds meer vrijheid om je studie zelf vorm te geven zodat het past bij jouw makerschap en toekomstige beroepspraktijk.

Beginnende, ambitieuze schrijvers en verhalenvertellers zijn na de opleiding veelzijdige verhalenmakers. Na de studie Creative Writing kun je op vele plekken terecht: als autonome maker, maar ook binnen uitgeverijen, als programmamaker voor media, podia, festivals en evenementen, als docent of in sectoren waar de heldere taal van schrijvers goed gebruikt kan worden. Je onderscheidt je in dit werk van anderen doordat je ervaring hebt als maker, weet wat schrijvers meemaken en een groot netwerk hebt.

Binnenkijken

Benieuwd hoe ArtEZ Academie voor Art & Design Arnhem er van binnen uitziet? Proef de sfeer in de werkplaatsen, ateliers, leslokalen, kantine of mediatheek en bezoek de academie online! Een tour in je eigen tempo.

Virtual tour